Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στη Νικήτη η Κτηματική Υπηρεσία για το κλείσιμο της παραλίας

agger5

«Σωρεία παραβάσεων» καταγγέλλει ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας

Με τη συνοδεία της Αστυνομίας υπάλληλοι της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής μετέβησαν στη Νικήτη Χαλκιδικής προκειμένου να πραγματοποιήσουν αυτοψία στο beach bar, που όπως καταγγέλθηκε έχει κλείσει την πρόσβαση προς την παραλία. (δείτε εδώ το προηγούμενο ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr).

Όπως ανέφερε στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης, Τριαντάφυλλος Γιοβανέκος, το κλιμάκιο της Κτηματικής Υπηρεσίας πραγματοποίησε αυτοψία και στη συνέχεια θα συντάξει έκθεση. «Πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα. Μέχρι τότε η διέλευση προς την ακτή θα παραμένει κλειστή», εξήγησε ο κ. Γιοβανέκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, έως ότου συνταχθεί η έκθεση αυτοψίας είναι αδύνατη η οποιαδήποτε απομάκρυνση των κατασκευών που έχει τοποθετήσει ο επιχειρηματίας. Μάλιστα, κατά τη αυτοψία ήταν παρόντες δικηγόρος και πολιτικός μηχανικός του ιδιώτη. «Εάν ‘σηκώσουμε’ οτιδήποτε θα κατηγορηθούμε για φθορά ξένης περιουσίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, διευκρίνισε ότι ο Δήμος Σιθωνίας δεν έχει τη δικαιοδοσία να εκδώσει πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής, καθώς πρόκειται για δημόσια έκταση, που μισθώθηκε από άλλο φορέα.

Από το σχετικό έλεγχο της Κτηματικής Υπηρεσίας διαπιστώθηκε πως δεν προηγήθηκε παραχώρηση του «επίμαχου» σημείου προς τον ιδιοκτήτη του καταστήματος. «Η πρόσβαση θα έπρεπε να είναι ελεύθερη, ωστόσο μέχρι και σήμερα αυτό δεν συμβαίνει».

Οι παραβάσεις άρθρο προς άρθρο

Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νικήτης έχει συντάξει έγγραφο, όπου περιγράφονται αναλυτικά οι παραβάσεις του beach bar σύμφωνα με την ερμηνεία της σχετικής νομοθεσίας. «Η παραχώρηση γίνεται αποκλειστικά και μόνο για την άσκηση δραστηριοτήτων που εξυπηρετούν τους λουόμενους ή την αναψυχή του κοινού. Εδώ παραβιάζονται οι όροι αυτοί και όπως ξέρετε είναι για το ίδιο όφελος του καταστήματος», τόνισε ο κ. Γιοβανέκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, εντοπίζονται παραβάσεις για την προσβασιμότητα και την προσπελασιμότητα καθώς και για τις προδιαγραφές χρήσης των υλικών. «Έχει γίνει τοποθέτηση εμποδίων μεγάλων διαστάσεων που απαγορεύονται ενώ έχει φράξει από τη μια πλευρά με πασσάλους και σκοινί για να μην περνάει κανείς», υποστήριξε.

Επιπλέον, έχουν σημειωθεί παραβάσεις για τη χρήση του φωτισμού και των ηχητικών εγκαταστάσεων, αφού όπως τόνισε ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας «πρέπει να χρησιμοποιεί χαμηλό φωτισμό και να ‘παίζει’ μουσική μόνο σε εσωτερικό χώρο».

Πάντως, όπως επανέλαβε, όσο καθυστερεί η τελική έκθεση της κτηματικής δεν πρόκειται να ανοίξει η διέλευση προς την παραλία. «Αν ξεσηκωθεί ο κόσμος ας αναλάβουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς και οι αρχές ας αναλάβουμε τις ευθύνες που μάς αναλογούν», επισήμανε ο κ. Γιοβανέκος.

Τέλος, όπως γνωστοποίησε, η Δημοτική Κοινότητα θα επιχειρήσει συνάντηση με τον ιδιοκτήτη το πρωί της Τετάρτης σε μια τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης συμβιβαστικής λύσης.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos