Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απομακρύνθηκαν τα μπάζα από την ακτή Ναυτίλου της Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

NAYTILOS-PRIN-META-1

Με τσουχτερά πρόστιμα προειδοποιεί ο Δήμος Ν. Προποντίδας

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Δήμου Νέας Προποντίδας μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του halkidikifocus.gr για το όργιο ασυδοσίας που επικρατούσε στην ακτή Ναυτίλου της Χαλκιδικής με την ανεξέλεγκτη ρίψη ογκωδών αντικειμένων και άλλων απορριμμάτων. (δείτε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ)

Όπως μας ενημέρωσαν περίοικοι, λίγα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, συνεργεία του Δήμου απομάκρυναν όλα τα αντικείμενα που είχαν σχηματίσει «βουνό» και εκτός από την περιβαλλοντική επιβάρυνση προκαλούσαν δυσάρεστη εντύπωση στον επισκέπτη.

Στη συνέχεια, με ευθύνη του Δήμου στο σημείο τοποθετήθηκε ειδική κορδέλα και μια προειδοποιητική πινακίδα η οποία αναφέρει ότι «απαγορεύεται η ρίψη κλαδιών και ογκωδών απορριμμάτων. Οι παραβάτες θα καταγγέλλονται και θα τους επιβάλλεται πρόστιμο από τον Δήμο Νέας Προποντίδας».

 

NAYTILOS-META-1

NAYTILOS-META-2

NAYTILOS-META-3

NAYTILOS-META-4

 

Υπενθυμίζεται πως σε ελάχιστη απόσταση από το σημείο όπου είχε δημιουργηθεί ο συγκεκριμένος μπαζότοπος, υπήρχαν δύο κοντέινερ για τα ογκώδη απορρίμματα όπως και αρκετοί κάδοι σκουπιδιών σε όλη την περιοχή.

Αυστηρά μέτρα

Η Δημοτική Αρχή Νέας Προποντίδας πρόκειται να βάλει «βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο» για όσους ρυπαίνουν το περιβάλλον και δυσφημούν με αυτόν τον τρόπο μια από τις πιο τουριστικές και πολυσύχναστες περιοχές της Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Δήμαρχος, Μανώλης Καρράς χειρίζεται προσωπικά τις συγκεκριμένες υποθέσεις και φέρεται αποφασισμένος να εφαρμόσει με απόλυτη αυστηρότητα το νόμο, αγνοώντας το οποιοδήποτε κόστος. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιος εντοπιστεί να πετά μπάζα και σκουπίδια οπουδήποτε, ο «πέλεκυς θα είναι βαρύς». Το ίδιο θα ισχύσει και όταν υπάρξουν επώνυμες καταγγελίες με στοιχεία και αποδείξεις για συγκεκριμένα άτομα.

Τέλος, ο Δήμος έχει προμηθευτεί και τοποθετήσει 150 σκάφες εναπόθεσης ογκωδών αντικειμένων και μπαζών στα όρια του χώρου ευθύνης του, ώστε να συγκεντρώνονται τα συγκεκριμένα απορρίμματα και έπειτα να μεταφέρονται σε κατάλληλους χώρους. «Τα παραπάνω αντικείμενα να τοποθετούνται εντός των κοντέινερ και όχι γύρω από αυτά», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σχετικό δελτίο Τύπου.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι η διαχείριση κλαδιών και χόρτων μπορεί να γίνει από τους πολίτες με τη μέθοδο της κομποστοποίησης.

 

KONTEINER-1

 


Το πρόγραμμα αποκομιδής για το καλοκαίρι

Δύο φορές στη διάρκεια της ημέρας, κάθε Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή και τις αργίες, θα γίνεται αποκομιδή των απορριμμάτων σε όλο το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Νέας Προποντίδας. «Η καθαριότητα και η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του Δήμου μας αποτελεί προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το μέτρο θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου.

 

APORRIMMATOFORO

 

«Για να πετύχουμε το στόχο μας και να χαιρόμαστε όλοι ένα Δήμο καθαρό χρειαζόμαστε την ενεργό συμμετοχή σας. Παρακαλούμε τις σακούλες σκουπιδιών να τις τοποθετείται μέσα στους κάδους. Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε», καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2