xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Θεσσαλονίκη: Σπείρα από τη Βουλγαρία "ρήμαζε" σπίτια, εργοστάσια και αποθήκες

peripolika 2

Η λεία τους περιελάμβανε εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα

 

Στα ίχνη και στη συνακόλουθη εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης Βούλγαρων, η οποία ενέχεται σε πολυάριθμες περιπτώσεις κλοπών από σπίτια, εργοστάσια, εργοτάξια, αποθήκες και αγροικίες διαφόρων περιοχών του Νομού Θεσσαλονίκης, οδήγησε η συστηματική και εμπεριστατωμένη έρευνα αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Λαγκαδά.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 9 Βούλγαροι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της Εγκληματικής Οργάνωσης, των Διακεκριμένων Περιπτώσεων Κλοπής και Αποδοχής και Διάθεσης Προϊόντων Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την προανάκριση, οι προαναφερόμενοι, από τον Νοέμβριο του 2015, συνέστησαν ομάδα όπου οι ρόλοι ήταν συγκεκριμένοι και διακριτοί, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους μέσω της διάπραξης παράνομων πράξεων.

Η δράση της οργάνωσης εντοπίζεται κατά το χρονικό διάστημα Νοεμβρίου 2015 – Μαίου 2016, στις περιοχές Λητής, Δρυμού, Μελισσοχωρίου, Λαγκαδά και Ασσήρου, όπου διέπραξαν συνολικά 18 κλοπές από οικίες, εργοστάσια, εργοτάξια, αποθήκες και αγροικίες, ενώ η λεία τους περιλαμβάνει εργαλεία, ηλεκτρικές συσκευές και διάφορα μεταλλικά αντικείμενα.

Μεταξύ των παραπάνω εμπλεκομένων, συμπεριλαμβάνεται και ένας 48χρονος ομοεθνής τους, στον οποίο κατέληγε μέρος των κλοπιμαίων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός των αφαιρεθέντων αντικειμένων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες, για τη διακρίβωση τυχόν εμπλοκής τους σε έτερες παρόμοιες υποθέσεις.

επιστροφή στην κορυφή