Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Δράσεις για την ανάπτυξη του ποδηλατικού τουρισμού

PODHLATIKOS-TOYRISMOS

Πρόγραμμα "Ξενοδοχείο Φιλικό στο Ποδήλατο"

Στον ποδηλατικό τουρισμό, που μπορεί να επιμηκύνει την τουριστική σεζόν της Ελλάδας, στοχεύει το νέο πρόγραμμα βράβευσης με τίτλο “Bike Friendly Hotel” (Ξενοδοχείο Φιλικό στο Ποδήλατο) της ΝΑΤΤΟΥΡ σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Σύμφωνα με το μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψαν ο πρόεδρος της ΕΕΠΦ Νίκος Πέτρου και η Βίκυ Καραντζαβέλου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων της ΝΑΤΤΟΥΡ, τα ξενοδοχεία που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια θα βραβεύονται με το ειδικό σήμα “Bike Friendly Hotel”. Με αυτόν τον τρόπο θα γίνουν επιλέξιμα από τους ποδηλάτες, οι οποίοι είτε διαθέτουν το δικό τους ποδήλατο είτε νοικιάζουν επιτόπου, με στόχο να εξερευνήσουν την πέριξ του τόπου διαμονής τους περιοχή.

Ο Νίκος Πέτρου δήλωσε κατά την υπογραφή του μνημονίου ότι “ο ποδηλατικός τουρισμός είναι μία ήπια μορφή τουρισμού, που εξασκείται μέσα στη φύση. Πιστεύουμε ότι το ‘Bike Friendly Hotel’ θα βοηθήσει στην εξάπλωση του ποδηλατικού τουρισμού προς όφελος και του περιβάλλοντος και του τουρισμού. Τα ξενοδοχεία που θα πληρούν τα βασικά κριτήρια για τη σωστή εφαρμογή του θα βραβεύονται και θα διακρίνονται, ώστε να προτιμώνται από τα τουριστικά γραφεία και τους ποδηλατικούς τουρίστες”.

Η Βίκυ Καραντζαβέλου τόνισε ότι “στην εποχή μας, όπου κύριο μέλημα των επαγγελματιών του τουρισμού είναι η επέκταση της τουριστικής περιόδου, ο ποδηλατικός τουρισμός μπορεί να βοηθήσει τα τουριστικά καταλύματα στην προσέλκυση τουριστών δώδεκα μήνες το χρόνο. Τα ξενοδοχεία πρέπει όχι μόνο να προσφέρουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στους ποδηλάτες, αλλά και να το αποδεικνύουν. Τα βραβευμένα ‘Bike Friendly Hotel’ θα αποτελέσουν το δίκτυο των καλύτερων ξενοδοχείων για τον ποδηλατικό τουρισμό και ένα σημείο αναφοράς για τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού που διακινούν ποδηλάτες”.

Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκινά 18 Ιουλίου, έχει τα ακόλουθα βασικά κριτήρια:

- Δημιουργία χάρτη με έμφαση στις ποδηλατικές διαδρομές (έντυπος - ηλεκτρονικός).

- Μέριμνα για κλειστό χώρο ασφαλούς αποθήκευσης ποδηλάτων κατά τη διανυκτέρευση.

- Σετ εργαλείων επισκευής - συντήρησης ποδηλάτων που προσφέρεται προς δωρεάν χρήση από τους πελάτες.

- Πλυντήριο - στεγνωτήριο ρούχων αυθημερόν εξυπηρέτησης.

- Συνεργασία με κατάστημα ενοικίασης και επισκευής ποδηλατών (bike shop).

- Δυνατότητα έστω και μιας διανυκτέρευσης ανά ποδηλάτη.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr