xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μήνυση Χαραλαμπίδου για το δρόμο Ποτίδαιας - Κασσάνδρας

dromos potidaia kassandra diast

- Ζητά τη διερεύνηση τυχόν αξιόποινων πράξεων


Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για τη διαχείριση του έργου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «Κατασκευή Οδικού Τμήματος Ποτίδαια-Κασσάνδρεια του Οδικού κυκλώματος Κασσάνδρας ν. Χαλκιδικής» υπέβαλε στον Εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης και αναφορά Προς το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεωρητών Δημοσίων Έργων (ΣΕΔΕ) η επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης "Ριζοσπαστική Αριστερά", Δέσποινα Χαραλαμπίδου.
Η κ. Χαραλαμπίδου προχώρησε στη μήνυση λίγες μέρες μετά την «κόντρα» που υπήρξε στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου (δείτε αναλυτικά εδώ) όπου είχε αφήσει αιχμές για κακοδιαχείριση και καταπάτηση δημοσίου συμφέροντος.
Στη μήνυση που υπέβαλε η κ. Χαραλαμπίδου, ζητά να διαταχθεί προκαταρκτική εξέταση για τα ανωτέρω πραγματικά περιστατικά προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων.
Στη μηνυτήρια αναφορά η κ. Χαραλαμπίδου αναφέρει μεταξύ άλλων ότι το έργο «εγκαινιάστηκε από τον κύριο Περιφερειάρχη της ΠΚΜ στις 13/06/2016, υπογράφτηκε Συμπληρωματική σύμβαση μόλις 3 ημέρες πριν τα εγκαίνια του έργου, δηλ. στις 10/06/2016, συνολικού προϋπολογισμού 10.805.096,49 ευρώ. Το βασικό μέρος της ανωτέρω περιγραφείσας συμπληρωματικής σύμβασης αφορούσε «Πρόσθετο μεταφορικό έργο για εισκόμιση θραυστών υλικών Ε4 και αδρανών υλικών οδοστρωσίας και ασφαλτικών» με προϋπολογισμό για το κομμάτι αυτό 8.674.456,00 ευρώ».
Παράλληλα τονίζει ότι για το συγκεκριμένο έργο, κατά την άποψη της "Ριζοσπαστικής Αριστεράς", «συντρέχει περίπτωση σοβαρής ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου και δη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, η οποία δύναται να έχει προκληθεί από παράνομες ενέργειες και παραλήψεις των αρμόδιων οργάνων και υπηρεσιών» και επειδή αναθέτουσα αρχή και φορέας υλοποίησης είναι η ΠΚΜ, αλλά και «Επειδή η με δημόσιο τρόπο τοποθέτησή μας στα όργανα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για επανέλεγχο του συγκεκριμένου έργου προκάλεσε την μήνιν της κατασκευάστριας εταιρίας εναντίον της Περιφερειακής Παράταξης που νομίμως εκπροσωπώ», προχώρησε στη μήνυση παντός υπευθύνου για τη διαχείριση του έργου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2