xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εκατοντάδες εθελοντές στην αιμοδοσία του Δήμου Νεάπολης-Συκεών

thumbnail 04 aimodosia-neapoli 5

- Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η ανταπόκριση στη νέα δράση ενημέρωσης περί δωρεάς μυελού των οστών

 

Με επιτυχία στέφθηκε η πρώτη προσπάθεια του Δήμου Νεάπολης-Συκεών να κινητοποιήσει τους πολίτες στο θέμα της δωρεάς μυελού των οστών, στο πλαίσιο της δεύτερης για φέτος Εβδομάδας Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς. Σε μία μόλις εβδομάδα, συνολικά 60 άτομα καταγράφηκαν ως εθελοντές δότες μυελού των οστών, αριθμός που ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Πρόκειται για ένα πρώτο κάλεσμα για δωρεά μυελού των οστών που απηύθυνε ο Δήμος στους πολίτες σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και τον Σύλλογο «Όραμα Ελπίδας», ο οποίος διατηρεί Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, στο πλαίσιο της λειτουργίας της Ογκολογικής Μονάδας Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ».

«Η συμμετοχή των συμπολιτών μας και σε αυτό το νέο κάλεσμα ανθρωπιάς του δήμου μας ήταν κάτι παραπάνω από συγκινητική. Συγκινητικό είναι άλλωστε και το αμείωτο ενδιαφέρον που δείχνουν για κάθε Εθελοντική Αιμοδοσία οι εθελοντές αιμοδότες μας, οι οποίοι προσέρχονται κατά εκατοντάδες, στηρίζοντας κάθε αντίστοιχη προσπάθεια που κάνουμε και ενδυναμώνοντας την ήδη ισχυρή Τράπεζα Αίματος του δήμου μας, που αριθμεί περίπου 7.500 μονάδες αίματος», τονίζει ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης.

Σταθερά «πρώτοι» στην αιμοδοσία

Την ίδια ώρα, σε υψηλά για την εποχή επίπεδα κινήθηκε η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών που συμμετείχαν στην Εβδομάδα Εθελοντικής Αιμοδοσίας και Κοινωνικής Προσφοράς, τη δεύτερη εκστρατεία του δήμου Νεάπολης-Συκεών μέσα στο έτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τις 25 Ιουνίου έως τη 1 Ιουλίου συνολικά 655 άτομα προσήλθαν στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες για να δώσουν αίμα (αριθμός που την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι έφτανε τους 660) και θεωρείται πολύ ικανοποιητικός για θερινή περίοδο.

Στη Νεάπολη προσήλθαν 167 άτομα (όταν πέρυσι τον Ιούνιο προσήλθαν 193), στις Συκιές 401 (από 399 πέρυσι τον Ιούνιο), στον Άγιο Παύλο 25 άτομα (αριθμός αυξημένος από τον αντίστοιχο περσινό όταν προσήλθαν 10 άτομα) και στα Πεύκα 62 άτομα (όταν πέρυσι προσήλθαν 58).

Παράλληλα, βέβαια, εξελίχθηκε και η εκστρατεία ενημέρωσης για τη δωρεά οργάνων σώματος, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων.

Για άλλη μια φορά, η εκστρατεία κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης διοργανώθηκε σε συνεργασία με τα νοσοκομεία «Άγιος Παύλος», «ΑΧΕΠΑ», «Θεαγένειο», «Ιπποκράτειο» και «Γ. Παπανικολάου», ενώ δεκάδες σύλλογοι και φορείς της περιοχής στήριξαν την προσπάθεια.

επιστροφή στην κορυφή