Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Ανάσες δροσιάς… μια ανάσα από την Θεσσαλονίκη

PARALIA-KALLIKRATEIAS

Οικονομικές…αποδράσεις σε Ν. Ηράκλεια, Ν. Καλλικράτεια

Αφήνοντας για λίγο τις εντυπωσιακές χερσονήσους της Χαλκιδικής, αυτή την εβδομάδα θα περιηγηθούμε στους αγαπημένους προορισμούς του Σαββατοκύριακου και γενικότερα των σύντομων καλοκαιρινών εξορμήσεων.

Εκατοντάδες επισκέπτες, οι περισσότεροι από τους οποίους Θεσσαλονικείς, προτιμούν τις παραλίες της Νέας Ηράκλειας και της Νέας Καλλικράτειας.

Εκεί κάνουμε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή σας «βόλτα».

Εξάλλου, η παρούσα συγκυρία έχει οδηγήσει τους περισσότερους σε οικονομικές λύσεις και επιλογές.

Οι συγκεκριμένες περιοχές προσφέρονται γι’ αυτόν το σκοπό, χωρίς ωστόσο να παραγκωνίζεται η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Από την Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης-Νέων Μουδανιών, φτάνουμε στον κόμβο του Αγίου Παύλου και από εκεί κατευθυνόμαστε στη Νέα Ηράκλεια, η οποία απέχει από την πόλη της Θεσσαλονίκης 45 χιλιόμετρα και κατά μέσο όρο γύρω στη μισή ώρα βρίσκεσαι στο χωριό.

 

KALLIKRATEIA-PARALIA-LOYLOYDIA

 

Με λίγα λόγια…

Η Νέα Ηράκλεια είναι προσφυγικό χωριό του Δήμου Νέας Προποντίδας και βρίσκεται σε απόσταση 5 περίπου χιλιομέτρων στα βορειοδυτικά της Νέας Καλλικράτειας.

Παραθαλάσσιο χωριό στο δυτικό άκρο της Χαλκιδικής, η Νέα Ηράκλεια είναι απλωμένη κοντά σε πεδινή περιοχή με εκτεταμένους αμπελώνες, καλλιέργειες σιτηρών και κηπευτικών. Στην παραλία της ελλιμενίζονται βάρκες και αλιευτικά σκάφη. Στη θέση "Σαχάρα" το τοπίο είναι εξωτικής ομορφιάς.

SAHARA RESORT… μια όαση στο καυτό καλοκαίρι

Η πρώτη δροσερή μας στάση γίνεται στο SAHARA RESORT. Το επόμενο βήμα και project από τους δημιουργούς του PASTAZI των Νέων Φλογητών.

 

SAHARA-PINAKIDA

 

Ξέφρενη διασκέδαση κατά τη διάρκεια της ημέρας, χορός σε μια χρυσαφένια παραλία και κολύμπι στα κρυστάλλινα καταγάλανα νερά, πίνοντας τα πιο εξωτικά κοκτέιλ, τρώγοντας φρουτοσαλάτες ή ένα ελαφρύ σνακ!

 

SAHARA-PARALIA-TIGKA

SAHARA-DRINKS

 

Αποτελεί πλέον δημοφιλή καλοκαιρινό προορισμό της Χαλκιδικής και σας καλεί να απολαύστε έναν επίγειο παράδεισο!

Στο SAHARA RESORT μπορείτε να τα έχετε όλα!

Η παραλία του σας υποδέχεται καθημερινά από νωρίς το πρωί σε μία από τις καθαρότερες ακτές της Χαλκιδικής.

Συνδυάζει άψογα τη θάλασσα, τον ήλιο, τη θέα και τη χαλαρή μουσική, κυριολεκτικά πάνω στο κύμα.

 

SAHARA-BABOO

SAHARA-DIADROMOS

SAHARA-KSAPLWSTRES-AKTH

SAHARA-OMPRELES

SAHARA-KSAPLWSTRES-2

 

Μπορείτε να απολαύσετε υπέροχα δροσερά κοκτέιλ, φρέσκιες σαλάτες και φρουτοσαλάτες όπως επίσης επιλογές από snack ενώ διατίθενται ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Και μην ξεχνάτε τα αμέτρητα events και τα ατέλειωτα party με πολλές εκπλήξεις…

 

SAHARA-DJ-2

SAHARA-DIADROMOS-2

 

 

Στη Νέα Καλλικράτεια

Φεύγοντας από τη Νέα Ηράκλεια, πολύ σύντομα φτάνουμε στη Νέα Καλλικράτεια. Ένα παραθαλάσσιο αστικό κέντρο, το οποίο στο παρελθόν ήταν η έδρα του πρώην ομώνυμου καποδιστριακού Δήμου.

Πρόκειται για μία κωμόπολη της Χαλκιδικής, που δημιουργήθηκε μετά την Ανταλλαγή πληθυσμών το 1922, με πρόσφυγες προερχόμενους από την κωμόπολη Καλλικράτεια της Ανατολικής Θράκης.

 

KALLIKRATEIA-STROFH-PROS-LIMANI

 

Διαθέτει μια σειρά από δημόσιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των πολυάριθμων επισκεπτών του καλοκαιριού.

Ακολουθώντας τον παραλιακό δρόμο, μετά τη Νέα Ηράκλεια, ο επισκέπτης αντικρίζει από ψηλά το γραφικό αλιευτικό καταφύγιο της περιοχής, όπου ελλιμενίζονται δεκάδες ψαροκάικα, αφού πρόκειται για μια περιοχή, όπου αναπτύσσεται αλιευτική δραστηριότητα.

 

KALLIKRATEIA-LIMANI-APO-PSHLA

KALLIKRATEIA-LIMANI-3

KALLIKRATEIA-ALIEYTIKA

 

Στη συνέχεια, βλέπουμε την παραλία, στο ύψος της κεντρικής πλατείας της Νέας Καλλικράτειας, όπου σφύζει από λουόμενους.

 

KALLIKRATEIA-PARALIA-KENTRO

KALLIKRATEIA-PARALIA-2

CAR-FOCUS-KALLIKRATEIA

 

Τα τελευταία χρόνια έχει γίνει σημαντική προσπάθεια αναβάθμισης των υποδομών φιλοξενίας και έτσι στη διάθεση του επισκέπτη, ο οποίος δεν θα σταθεί στην αυθημερόν απόδραση, υπάρχουν σύγχρονες ξενοδοχειακές μονάδες για τη διαμονή του.

 

KALLIKRATEIA-KSENODOXEIO-ROYLA

KALLIKRATEIA-DROMOS-KENTRIKOS

 

Παράλληλα, στη διάθεση του καταναλωτικού κοινού βρίσκεται μια σειρά από εμπορικές επιχειρήσεις και καταστήματα που λειτουργούν στο κέντρο της Νέας Καλλικράτειας.

 

KALLIKRATEIA-PEZODROMOS-2

 

Για μοναδικές καλοκαιρινές προσφορές επιλέγουμε το κατάστημα της γνωστής αλυσίδας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ».

 

germanos

 

Αλλάζουμε το κινητό μας με καινούριο και πληρώνουμε λιγότερα ή και καθόλου, συνδυάζοντας το με τα νέα πακέτα σύνδεσης, προσαρμοσμένα στις ανάγκες και απαιτήσεις μας.

Μυκωνιάτικα, Γεωπονικά…

Οι καλοκαιρινές εκπλήξεις συνεχίζονται στις πασίγνωστες παραλίες της Νέας Καλλικράτειας, όπως τα Μυκωνιάτικα και τα Γεωπονικά.

Καταγάλανα νερά και άμμος για ηλιοθεραπεία. Ακτές οι οποίες έχουν κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια την εμπιστοσύνη των Θεσσαλονικέων και όχι μόνο.

 

KALLIKRATEIA-PARALIA-KRYSTALLO

GEWPONIKA-PARALIA-DROMOS

PARALIA-GEWPONIKA

KALLIKRATEIA-PARALIA-PANORAMIX

KALLIKRATEIA-PARALIA-PRASINADA

 

Beach bars και άλλα καταστήματα προσφέρουν εναλλακτικές επιλογές για όλους.

Εμείς επιλέξαμε και σάς προτείνουμε την Ταβέρνα «Γεωργαλάς», με φρέσκα ψάρια και ντόπια κρεατικά.

 

GEWRGALAS-TABERNA

GEWRGALAS-TABERNA-TRAPEZIA

 

Οι λάτρεις του καλού φαγητού είναι σίγουρο ότι θα μείνουν ενθουσιασμένοι από τα εκλεκτά παραδοσιακά γεύματα που σερβίρονται στο εστιατόριο. Είναι ανοιχτό καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, και προσφέρει εκλεκτά παραδοσιακά γεύματα σε ένα ευχάριστο και φιλικό περιβάλλον, πλάι στο κύμα!

Προσφέρει μεγάλη ποικιλία παραδοσιακών ελληνικών ορεκτικών καθώς επίσης και φρέσκων θαλασσινών και ψαρικών.

 

GEWRGALAS-PINAKIDES

 

Στην ίδια επιχείρηση ανήκει και το HOTEL “GEORGALAS sun beach”. Άνετα δωμάτια με μεγάλες βεράντες και καταπληκτική θέα στη θάλασσα σε συνδυασμό με το πλήθος υπηρεσιών μιας σύγχρονης ξενοδοχειακής μονάδας είναι στη διάθεση όλων όσων επιθυμούν να περάσουν ονειρεμένες διακοπές σε ένα από τα πιο τουριστικά μέρη της πανέμορφης Χαλκιδικής.

Το ξενοδοχείο βρίσκεται μπροστά στην παραλία και όλα τα δωμάτια έχουν μεγάλες βεράντες και καταπληκτική θέα προς την θάλασσα.

Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού λειτουργεί Beach Café στην αμμώδη παραλία μπροστά στο ξενοδοχείο, και προσφέρει στους πελάτες, στιγμές χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς σε συνδυασμό με δροσιστικά ροφήματα και ποτά.

 

GEWRGALAS-KSAPLWSTRES

GEWRGALAS-KSAPLWSTRES-2

 

Ο πρώην Δήμος Καλλικράτειας εκτείνεται μέχρι και τον οικισμό της Σωζόπολης. Η Βεργιά, τα Δελφίνια και άλλα τοπωνύμια που είναι γνωστά στους περισσότερους και βρίσκονται στις κυρίαρχες επιλογές.

 

PARALIA-LOYLOYDIA

 

Με συγκριτικά πλεονεκτήματα τις απέραντες ακτές και τη μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα της Μακεδονίας, η Νέα Καλλικράτεια αποτελεί σταθερή αξία στις καλοκαιρινές προτιμήσεις.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr