Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Ταλαιπωρία για τους Τούρκους τουρίστες

tourkoi-touristes-21

Προβλήματα στην έκδοση βίζας στα νησιά του ΒΑ Αιγαίου

Μετά το βάρος του προσφυγικού, που σήκωσαν τα νησιά του ΒΑ Αιγαίου, τώρα είναι αντιμέτωπα και με μία ακόμη δυσκολία. Υπολειτουργεί το σύστημα έκδοσης βίζας στους συνοριακούς σταθμούς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου.

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα που λειτουργεί τα τελευταία χρόνια από τον Απρίλιο ως τον Οκτώβριο κάθε έτους και προβλέπει την χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες επί ελληνικού εδάφους.

"Φέτος το σύστημα δεν λειτούργησε τον Απρίλιο. Υπήρχε η ελπίδα πως θα απελευθερωνόταν η βίζα λόγω της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας για το προσφυγικό, κάτι που δεν έγινε. Μετά τις αντιδράσεις των παραγόντων του τουρισμού, το σύστημα μπήκε σε λειτουργία τον Ιούνιο όμως έχει πολλά προβλήματα. Πέφτει ο server. Την περασμένη Πέμπτη, ταλαιπωρήθηκαν στο τελωνείο της Λέσβου 20 Τούρκοι που περίμεναν 4 ώρες για την βίζα.
Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τέσσερα διαφορετικά υπουργεία (Τουρισμού, Οικονομίας, Εξωτερικών και Προστασίας του Πολίτη) για να μπορέσουν να μπουν στη Λέσβο οι 20 Τούρκοι τουρίστες", είπε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Λέσβου Περικλής Αντωνίου.

Σημείωσε πως θα έπρεπε να ενεργοποιείται αμέσως η χειρόγραφη διαδικασία έκδοσης της βίζας, μόλις σταματά η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος. Πρόσθεσε ότι ανάλογα προβλήματα παρατηρούνται σε Χίο και Σάμο.


Να σημειωθεί πως σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, με ρυθμό πάνω από 26% μειώθηκαν οι αφίξεις τουριστών από την Τουρκία το πρώτο εξάμηνο του 2016 στη Λέσβο. Ειδικότερα, οι αφίξεις ανήλθαν σε 7.236 το α΄ εξάμηνο, όταν το α΄ εξάμηνο του 2015 ήταν 9.816. Σε απόλυτους αριθμούς, η μείωση των αφίξεων ανήλθε στα 2.580 άτομα ή ποσοστό 26,28%. Τον Ιούνιο του 2016, οι αφίξεις ανήλθαν σε 2.938, όταν έναν χρόνο πριν, δηλαδή τον Ιούνιο του 2015, ήταν 3.488.

rthess.gr

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr