ΡΟΗ 24/7:

Bolognese... Αγαπημένη μακαρονάδα μικρών και μεγάλων!

makaronia-me-kima-1b-small
Ποιό το μυστικό της επιτυχίας;


Ποιός δεν έχει λαχταρίσει ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά; Άραγε να υπάρχει άνθρωπος που να μην το συγκαταλέγει στα αγαπημένα του; Δύσκολο.
Χωρίς να δηλώνω και πολύ fan των ζυμαρικών, δεν λέω ποτέ όχι σε ένα πιάτο μακαρόνια με κιμά, καλομαγειρεμένο και κυρίως al dente!

Ακολουθώ πιστά τον χρόνο που προτείνει η συσκευασία των ζυμαρικών και μετράω φυσικά από το σημείο βρασμού του νερού. Πασπαλίζω με λίγο αλατάκι και έπειτα ρίχνω τα ζυμαρικά μου.
Τώρα για τον κιμά...
Φροντίστε να έχετε διπλοπερασμένο κιμά από τον κρεοπώλη σας και κυρίως μην σκεφτείτε να πάρετε κιμά από οποιοδήποτε σημείο του ζώου. Ζητήστε σημείο μαλακό και από την φύση του νόστιμο. Που να μαγειρεύεται εύκολα και να γίνεται μαλακό πολύ.
Προσωπικά προτίμησα ελιά μόσχου, χωρίς να το μπερδέψω με κομμάτι χοιρινού.
Αρωματίστε αρχικά το λάδι σας με σκόρδο και κρεμμύδι. Καβουρδίστε το σε μέτρια φωτιά, όχι όμως να πάρει σκούρο χρώμα. Προσθέστε τον κιμά και κοιτάξτε να τον ανακατεύετε περιμετρικά και συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα ομοιόμορφα.
Μόλις γίνει θρουμπιστός, προσθέστε το αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά/μυρωδικά που σας αρέσουν.
Μένω πιστή εδώ και χρόνια στον συνδυασμό δάφνης, κανέλας, μπαχαριού. Κάνει τον κιμά απολαυστικό τόσο σε γεύση, όσο και στο άρωμά του. Ελάχιστη ρίγανη για την σπιρτάδα και φυσικά σάλτσα τομάτας με λίγο πελτέ. Αφήστε τον κιμά σας να βράσει καλά και να μείνει με το λαδάκι του. Ότι και να λέμε, θέλει και ο κιμάς τον χρόνο του.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει η Bolognese σας απολαυστική! 

επιστροφή στην κορυφή