Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Χαλκιδική: Χαμηλότερο το κόστος για τα σκουπίδια έως το 2020

xyta

Εγκρίθηκε η ενιαία τιμολογιακή πολιτική από τον ΦΟΔΣΑ Κ. Μακεδονίας

Υπέρ της καθιέρωσης νέας ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για τη διαχείριση των απορριμμάτων τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Περιφερειακού Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ) Κεντρικής Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια σύσκεψης που διεξήχθη το μεσημέρι της Τετάρτης στα γραφεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη εγκρίθηκαν τα τέλη που θα καταβάλλουν μέχρι το 2020 οι Δήμοι για τη μεταφορά των σκουπιδιών στους ΧΥΤΑ.

Ευνοϊκή είναι για την Χαλκιδική η συγκεκριμένη εξέλιξη. «Οι πέντε δήμοι του νομού μέχρι σήμερα καταβάλλουν το χρηματικό ποσό των 33 ευρώ ανά τόνο απορριμμάτων. Από τη νέα χρονιά το κόστος θα διαμορφωθεί στα 30 ευρώ τον τόνο», δήλωσε στο halkidikifocus.gr ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, Μιχάλης Γεράνης.

Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι αντιδράσεις από ορισμένους αιρετούς, καθώς σε άλλες περιοχές με την ενιαία τιμολογιακή πολιτική το κόστος αυξάνεται σημαντικά σε σχέση με τα τέλη που καταβάλλουν σήμερα.

«Η Αυτοδιοίκηση στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, σε μια δύσκολη εποχή, προκειμένου να διαχειριστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα στερεά απόβλητα ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα και να εκλείψουν εικόνες που βλέπουμε σε άλλες περιοχές της χώρας», τόνισε με έμφαση ο κ. Γεράνης.

Παράλληλα, υπογράμμισε εκ νέου την αναγκαιότητα να προχωρήσουν τα έργα αποκατάστασης των Χώρων Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων όπως και στα κύτταρα των ΧΥΤΑ της Περιφέρειας που κλείνουν.

Το κόστος της μεταφόρτωσης

Η ίδια μελέτη που έχει εκπονήσει ο Περιφερειακός Σύνδεσμος, καθορίζει το κόστος για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ) που λειτουργούν στους Δήμους.

Όπως γνωστοποίησε ο κ. Γεράνης, οι ΟΤΑ του νομού Θεσσαλονίκης το 2017 θα καταβάλλουν 12 ευρώ ανά τόνο, το 2018 14 ευρώ ενώ με χρονικό ορίζοντα το 2020 το τέλος για τους ΣΜΑ θα διαμορφωθεί στα 16 ευρώ τον τόνο.

Οι Δήμοι των υπόλοιπων Περιφερειακών Ενοτήτων θα πληρώνουν 16 ευρώ για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης από τη στιγμή που θα καθαρογραφεί η απόφαση και άμεσα θα τεθεί σε ισχύ.

Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την έγκριση της ενιαίας τιμολογιακής πολιτική, η οποία -όπως είπε- στοχεύει και στην τήρηση της νομοθεσίας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 13 Ιουλίου 2016 23:20
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2