ΡΟΗ 24/7:

Αρμενία: Εισβολή ενόπλων σε αστυνομικό τμήμα - Κρατούν ομήρους

armenia.17.7.709

Πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν νεκρό

 

Ομάδα ενόπλων κατέλαβε αστυνομικό τμήμα στην πρωτεύουσα της Αρμενίας, Γερεβάν, και κρατούν ομήρους, σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες και τον τοπικό επικεφαλής της αστυνομίας.

Οι πρώτες πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και κάποια διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν πληροφορίες για έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες, από την έφοδο των ενόπλων με φορτηγά. Η ομάδα που εισέβαλε στο αρχηγείο είναι βαριά οπλισμένη και έχει αίτημα την απελευθέρωση του Γιραΐρ Σεφιλιάν, ο οποίος κρατείται από τις 20 Ιουνίου. Πρόκειται για εμβληματική μορφή της αντιπολίτευσης που κατηγορείται για προσπάθεια κατάληψης κυβερνητικών κτιρίων.

Σε εξέλιξη είναι διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους, δίχως να έχει γίνει γνωστό πόσους ομήρους κρατούν, ενώ γύρω από το αρχηγείο έχουν φτάσει ισχυρές αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις. Οι αρχές ασφαλείας της χώρας κατηγόρησαν τους υποστηρικτές των ενόπλων ότι διαδίδουν στο διαδίκτυο φήμες για ότι σε εξέλιξη ένοπλη εξέγερση στη χώρα ενάντια στην κυβέρνηση.

«Σήμερα το πρωί μία ομάδα ενόπλων έκανε έφοδο στο αρχηγείο της μονάδας αστυνομικών περιπολιών και κρατούν ομήρους υπό την απειλή όπλου», ανέφερε η ανακοίνωση των υπηρεσιών ασφαλείας. «Αυτή τη στιγμή κάνουμε διαπραγματεύσεις με τους ενόπλους προκειμένου να παραδοθούν ειρηνικά στις αρχές», συνεχίζει και προσθέτει ότι υποστηρικές των δραστών διαδίδουν ψευδείς πληροφορίες για «ένοπλη εξέγερση», μέσω των social media. «Οι πληροφορίες που διαδίδονται δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει η ανακοίνωση.

Νωρίτερα, υποστηρικτές του Σεφιλιάν δήλωναν ότι σκόπευαν να αλλάξουν τα πράγματα στην Αρμενία με μία ένοπλη εξέγερση. «Εχουμε ήδη καταλάβει τα κύρια αστυνομικά τμήματα στο Γερεβάν και έχουμε υπό τον έλεγχό μας το Ερεμπούνι», υποστήριζαν σε ανακοίνωσή τους, αναφερόμενοι σε περιοχή στα νότια της πρωτεύουσας της Αρμενίας.

 

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή