ΡΟΗ 24/7:

Οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι ευθύνες τους.

 

Οι επιχειρήσεις του τουρισμού και οι ευθύνες τους.

 

 reception27  open27

 

 

 

Η τουριστική ανάπτυξη μιας περιοχής στηρίζεται στους φυσικούς της πόρους, τις κοινωνικές δομές της, τις επενδύσεις που πραγματοποιούνται και τους ανθρώπους της. Παρόλο που η διαφορετικότητα κάθε περιοχής ορίζει το τουριστικό της προφίλ, κοινή επιδίωξη αποτελεί η υψηλή συγκέντρωση τουριστών. Η άνθηση της οικονομικής δραστηριότητας που δημιουργούν έχει οδηγήσει στην κατασκευή μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον τουρισμό. Ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, χώροι εστίασης και αναψυχής, καταστήματα τουριστικών ειδών, υπηρεσίες και λοιπά εμπορικά καταστήματα καλούνται να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των επισκεπτών.

 

Ένας βασικός παράγοντας για την επιτυχία αυτών των επιχειρήσεων είναι η δημιουργία πολλών ικανοποιημένων πελατών. Ο αυξημένος όμως αριθμός επισκεπτών πολλαπλασιάζει την πιθανότητα να συμβεί κάποιο ατύχημα, μικρό ή μεγαλύτερο προκαλώντας σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές. Ο τουρίστας που θα του συμβεί ένα ατύχημα ενδέχεται να στραφεί νομικά εναντίον του ιδιοκτήτη και να προβεί σε απαίτηση ζητώντας αποζημίωση για το περιστατικό. Η νομοθεσία ορίζει υπεύθυνο πάντα τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης. Ένα ατύχημα και κατά επέκταση μια απαίτηση εκτός από το κόστος της αποζημίωσης μπορεί να δημιουργήσει αρνητική εικόνα για την ίδια την επιχείρηση. Ατυχήματα συμβαίνουν και θα συμβαίνουν πάντα, όμως είναι πολύ σημαντικό ο επιχειρηματίας να έχει στα χέρια του το μέσο που θα του επιτρέψει να ανταποκριθεί άμεσα και με επαγγελματισμό σε όποια απαίτηση, χωρίς όμως να επιβαρυνθεί ο προϋπολογισμός του.

 

Η ασφαλιστική αγορά αντιλήφτηκε την ανάγκη για εξασφάλιση και προστασία των επαγγελματιών του τουρισμού έναντι απαιτήσεων τρίτων για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές που προκύπτουν από ατυχήματα στις εγκαταστάσεις τους και δημιούργησε εξειδικευμένα ασφαλιστικά προϊόντα για όλες τις δραστηριότητες όπως π.χ.:

 

  •           Ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης ξενοδοχείων

 

  •           Ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης ενοικιαζόμενων δωματίων

 

  •           Ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης χώρων εστίασης

 

  •           Ασφαλιστήρια αστικής ευθύνης εμπορικών καταστημάτων & γραφείων

 

και με κόστος σε άμεση συνάρτηση με τα όρια κάλυψης, τα μέγεθος, το είδος και την δυναμικότητα κάθε χώρου.

 

Ο τουρισμός ενέχει κινδύνους, αλλά και ο επαγγελματίας έχει στα χέρια του το κατάλληλο εργαλείο για να ανταποκριθεί. Επικοινωνήστε μαζί μας στην SafeInsurance &Energyκαι επισκεφτείτε το ασφαλιστικό μας γραφείο στα Νέα Μουδανιά για να ενημερωθείτε για το ασφαλιστικό προϊόν που αφορά την δική σας επιχείρηση.

 

Δημήτρης Παπαδόπουλος

 

Ασφαλιστικός Σύμβουλος – Σύμβουλος Marketing

 

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 23 Ιουλίου 2016 00:38
επιστροφή στην κορυφή