Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Τίτλοι τέλους για το γόη του ελληνικού σινεμά

kideiab111

Το τελευταίο αντίο στον Ανδρέα Μπάρκουλη

Κρατώντας λουλούδια στα χέρια και πολλές αναμνήσεις στο μυαλό και την καρδιά, φίλοι και συνάδελφοι του Ανδρέα Μπάρκουλη, αποχαιρέτησαν την Πέμπτη τον ζεν πρεμιέ της ελληνικής οθόνης, στην τελευταία του κατοικία στο κοιμητήριο Μεταμόρφωσης.

Ο γόης του ελληνικού σινεμά, για τον οποίον γεννήθηκε το διαχρονικό σλόγκαν «κορίτσια, ο Μπάρκουλης» απεβίωσε την Τρίτη, λίγες μέρες μετά τα 80α του γενέθλια, στο νοσοκομείο «Αγία Όλγα» όπου νοσηλευόταν με σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα υγείας.

«Ήσουν σπουδαίος, αποτύπωσες την ομορφιά χωρίς να την προδώσεις. Κι αν είπαν ότι στα στερνά σε ξέχασαν όλοι, δεν είναι αλήθεια... Πάλεψες με αξιοπρέπεια ως την ύστατη ώρα, κέρδισες την καρδιά πολλών ανθρώπων» είπε ο Κώστας Πρέκας αποχαιρετώντας τον φίλο και συνάδελφό του, στον επικήδειο που εκφώνησε.

Εκ μέρους του κοινωφελούς ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού», που στήριξε τον Ανδρέα Μπάρκουλη σε δύσκολες στιγμές, ο ηθοποιός Τρύφων Παπουτσής είπε στον επικήδειο του με συγκίνηση: «Αγαπήθηκες και από τον κόσμο και από τους ηθοποιούς, αγαπημένε φίλε, μέχρι και σύνθημα έγινες. Ήσουν πολύ προσεκτικός στους ρόλους σου γιατί πάντα σεβόσουν το κοινό σου. Θα μας λείψει το ταλέντο σου, η λάμψη σου, η ευθύτητα του χαρακτήρα σου».

Στην κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη παραβρέθηκε η Άννα Φόνσου, η Ζωή Λάσκαρη, ο Ανέστης Βλάχος, ο Ντίνος Καρύδης, η Μαίρη Βιδάλη, ο Νίκος Βερλέκης, ο δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης. «Πολύ σημαντικός άνθρωπος και ηθοποιός, τα τελευταία χρόνια δεν του άξιζε αυτή τύχη. Ελπίζω στην αγκαλιά του Θεού να βρει την γαλήνη» είπε ο Γιώργος Μεσσάλας.

Σε κλίμα οδύνης η σύζυγος του Ανδρέα Μπάρκουλη, Μαίρη, είπε στους δημοσιογράφους: «Είναι κρίμα στον θάνατο του Ανδρέα να τον εκμεταλλεύονται κάποιοι και να τον ξεφτιλίζουν. Είναι ψέμα αισχρό ότι έκανα έρανο για την κηδεία του Ανδρέα Μπάρκουλη. Το ΥΠΠΟ έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα του τάφου. Η τελευταία του επιθυμία ήταν να ταφεί στον Πειραιά επειδή ήταν Πειραιώτης. Επικοινώνησα με τον δήμαρχο Πειραιά Γ. Μώραλη αλλά εκείνος αντιπρότεινε να ταφεί στο Σχιστό. Όχι ένας Μπάρκουλης στο Σχιστό».

επιστροφή στην κορυφή