Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τούρκος δικαστικός ζητά άσυλο στην Ελλάδα

BARKA-LA8ROMETANASTES

Συνελήφθη στη Χίο σε βάρκα με πρόσφυγες

Ένας 50χρονος Τούρκος δικαστικός, ο οποίος, όπως δηλώνει, διώκεται από το καθεστώς Ερντογάν εισήλθε παράνομα στην Ελλάδα και ζήτησε πολιτικό άσυλο από τις λιμενικές Αρχές.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο Τούρκος δικαστικός εντοπίσθηκε στην περιοχή της Αγίας Ελένης της Χίου, σε μικρή πλαστική βάρκα, στην οποία επέβαιναν άλλοι έξι πρόσφυγες από τη Συρία. Στους λιμενικούς που τον συνέλαβαν δήλωσε αμέσως την ταυτότητά του και ενέφερε ότι επιβιβάσθηκε στη βάρκα από ακτή νότια του Τσεσμέ στην τουρκική χερσόνησο της Ερυθραίας. Επίσης, τους έδειξε όλα τα προσωπικά έγγραφά του που πιστοποιούν την ιδιότητά του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ζήτησε πολιτικό άσυλο, δηλώνοντας ότι διώκεται για τις ιδέες του από το καθεστώς Ερντογάν.

Ο 50χρονος συνελήφθη για παράνομη είσοδο στη χώρα, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα μεταφερθεί σύντομα στην Αθήνα όπου και θα εξεταστεί το αίτημά του. Οι αστυνομικές και λιμενικές αρχές στη Χίο αρνούνται να κάνουν οποιαδήποτε δήλωση για το γεγονός και παραπέμπουν σε επίσημη ανακοίνωση τις επόμενες ώρες.

επιστροφή στην κορυφή