Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κάλεσμα της ΕΣΗΕΜ-Θ για το συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ

ESHEM8-SMLL

Συνάντηση εργασίας για το Ασφαλιστικό το πρωί του Σαββάτου

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΠΟΕΣΥ και μαζί με όλες τις ενώσεις των εργαζομένων στα ΜΜΕ στέλνουν φέτος από τα εγκαίνια της 81ης ΔΕΘ ηχηρό μήνυμα αντίστασης στην επίθεση που δέχεται από την κυβερνητική πολιτική ο χώρος του Τύπου.

"Σε ένα πεδίο με εργασιακές σχέσεις απολύτως απορρυθμισμένες και με συντριπτικό ποσοστό ανεργίας, η κυβέρνηση προσθέτει την απειλή διάλυσης του ασφαλιστικού συστήματος και παράλληλα οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους στους τηλεοπτικούς σταθμούς", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου, στις 10.30 το πρωί, με πρωτοβουλία της ΕΣΗΕΜ-Θ συγκεντρώνονται στα γραφεία της Ένωσης στη Θεσσαλονίκη οι διοικήσεις όλων των Ενώσεων εργαζομένων στην ενημέρωση, σε μια εκτεταμένη συνάντηση εργασίας για το Ασφαλιστικό.

"Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί όλους τους συναδέλφους να δώσουν το παρών στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η ΓΣΕΕ, το Σάββατο 10/9, στις 18.00, στο άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου για να μεταφέρουν στην πορεία διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί τα αιτήματα υπεράσπισης της δημοσιογραφίας και της ενημέρωσης ως δημόσιου αγαθού" αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση.

O δημοσιογραφικός κόσμος διεκδικεί:

Να αποκατασταθεί το καθεστώς συλλογικής διαπραγμάτευσης και των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Να ρυθμιστούν και να προστατευτούν οι εργασιακές σχέσεις.

Να διασφαλιστούν τα ασφαλιστικά δικαιώματα όλων των εργαζομένων σε οποιοδήποτε Μέσο κι αν απασχολούνται.

επιστροφή στην κορυφή