Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

"Όχι" της ΚΕΔΕ στις θέσεις διοικητικών γραμματέων στους Δήμους

KEDE-mgl

Ζητά ομόφωνα απόσυρση της προωθούμενης ρύθμισης

Άμεση και κατηγορηματική δέσμευση της κυβέρνησης ότι δεν πρόκειται να προωθήσει νομοθετική ρύθμιση για τη σύσταση θέσεων διοικητικών και αναπληρωματικών διοικητικών γραμματέων στους δήμους, ζητά με ομόφωνη απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, που συνεδρίασε εκτάκτως τη Δευτέρα. Σε διαφορετική περίπτωση, θα συγκληθεί σύμφωνα με την απόφαση εκ νέου, προκειμένου να αποφασίσει δυναμικές κινητοποιήσεις.

Η ΚΕΔΕ θεωρεί πως η σχετική ρύθμιση είναι "προκλητικά αντισυνταγματική και προσκρούει στον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτοδιοίκησης(ΕΧΤΑ). Ενώ θίγει ευθέως την αυτοτέλεια του θεσμού της Αυτοδιοίκησης α΄ βαθμού".

"Η ΚΕΔΕ με τη σημερινή της απόφαση δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν δεχόμαστε να περάσει η ουσιαστική διοίκηση των δήμων από τους αιρετούς εκπροσώπους, σε μια δημοσιοϋπαλληλική γραφειοκρατία που δεν θα διαθέτει λαϊκή νομιμοποίηση καθώς και ότι οι δήμοι θα παραμείνουν στους δημάρχους και στις τοπικές κοινωνίες και δεν πρόκειται να γίνουν λάφυρο καμίας κυβέρνησης" , τόνισε στην ομιλία του, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Πατούλης.

Ο επικεφαλής της παράταξης το "Αυτοδιοικητικό Κίνημα", δήμαρχος Αμφιλοχίας, Απόστολος Κοιμήσης, έκανε λόγο για σχέδιο στρατηγικής αποδόμησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ζήτησε μέχρι το θεματικό συνέδριο της ΚΕΔΕ, στα μέσα Οκτωβρίου στο Βόλο, να μη συμμετέχει η ΚΕΔΕ στο διάλογο με το υπουργείο Εσωτερικών.

Ο επικεφαλής της "Ριζοσπαστικής Αυτοδιοικητικής Πρωτοβουλίας" και δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, χαρακτήρισε λάθος την προτεινόμενη ρύθμιση, αλλά ζήτησε να συνεχιστεί ο διάλογος για τα υπόλοιπα θέματα .

Ο επικεφαλής της "Νέας Αυτοδιοίκησης" , δήμαρχος Νίκαιας - Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Γιώργος Ιωακειμίδης, είπε ότι " για πολλοστή φορά αυτή η κυβέρνηση βάζει αυτογκόλ" ενώ η Ελπίδα Παντελάκη, δημοτική σύμβουλος Πειραιά και επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συμπόρευση", κατηγόρησε την ΚΕΔΕ ότι ουσιαστικά συμπορεύεται με τις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές παρά τις όποιες επιμέρους διαφωνίες της.

Το ΔΣ της ΚΕΔΕ, αποφάσισε ακόμη κατά πλειοψηφία, να ζητηθεί από την κυβέρνηση στην συνεδρίαση της Επιτροπής του υπουργείου Εσωτερικών την Τρίτη για την αναθεώρηση του Καλλικράτη, να παρουσιάσει ολοκληρωμένο πλάνο χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης, αλλά και την πρότασή της για αλλαγές στο εκλογικό σύστημα της Αυτοδιοίκησης. Επίσης να υπάρξει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός των αρμοδιοτήτων μεταξύ δήμων και περιφερειών.

επιστροφή στην κορυφή