Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΓΣΕΕ για τον προϋπολογισμό: Ανακύκλωση της ύφεσης και της κοινωνικής ισοπέδωσης

gsee shmaia

Την κατηγορεί για κατατροφική πολιτική

 

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση ασκεί η ΓΣΕΕ με ανακοίνωσή της για τον προϋπολογισμό, ο οποίος κατατέθηκε στη Βουλή, χαρακτηρίζοντάς τον ως «ανακύκλωση της ύφεσης και της κοινωνικής ισοπέδωσης».
Όπως αναφέρει η Συνομοσπονδία «Με αντιαναπτυξιακές λογικές και φορομπηχτική πολιτική, η Κυβέρνηση για ακόμη μία φορά επιχειρεί, μέσω του νέου προϋπολογισμού, να τροφοδοτήσει το πρωτογενές πλεόνασμα στις πλάτες όμως ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας.
Η ανάλγητη και αδιέξοδη πολιτική της συνεχίζεται, με μέτρα που ανακυκλώνουν την ύφεση και την κοινωνική ισοπέδωση.
Μιλάει στο νέο προϋπολογισμό για αύξηση των φορολογικών εσόδων, ρίχνοντας αποκλειστικά στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων επιπλέον βάρη, από αυτά που ήδη τους έχουν γονατίσει».
Παράλληλα την κατηγορεί ότι δεν λαμβάνει μέτρα για την ανάπτυξη, αλλά και τη στήριξη των αδύναμων: «Έχει το θράσος μάλιστα να εκτιμά μείωση της ανεργίας, όταν δεν έχει λάβει κανένα μέτρο για την ενίσχυση της ανάπτυξης και κατ΄επέκταση τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας.
Αντί να λαμβάνει μέτρα στήριξης των κοινωνικά αδύναμων στρωμάτων της κοινωνίας, τελικά καθιστά τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους επαίτες».
Ακόμη καυτηριάζει τα χθεσινά γεγονότα με τις επιθέσεις με χημικά στους συνταξιούχους: «Προχωρά μάλιστα σε απρόκλητες επιθέσεις με χημικά εναντίον των συνταξιούχων, που πράττουν το αυτονόητο. Διαμαρτύρονται επειδή καθημερινά βιώνουν τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια» και καταλήγει σημειώνοντας: «Ας καταλάβουν επιτέλους οι κυβερνώντες ότι καμία πολιτική δεν μπορεί να σταθεί πάνω σε κοινωνικά συντρίμμια.
Όσο η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια καταστροφική τακτική, η απάντηση των εργαζομένων θα δίνεται στους δρόμους και στον αγώνα».

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020