ΡΟΗ 24/7:

Αντικατάσταση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, μετά τη χθεσινή καταδίκη

perifereia kthrio

Η Αθηνά Αηδονά στη θέση του Θεόδωρου Θεοδωρίδη

 

Ραγδαίες ήταν οι εξελίξεις στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μετά τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη αναφορικά με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας και Αναπτυξιακού Προγραμματισμού της Περιφέρειας, Θεόδωρο Θεοδορίδη, ο οποίος κρίθηκε ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παθητική δωροδοκία και το Δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 7 μηνών, με τριετή αναστολή. Η υπόθεση αφορούσε το χιονοδρομικό κέντρο Βόρας - Καϊμακτσαλάν, την εκμετάλλευση του οποίου είχε αναλάβει, κατόπιν προγραμματικής σύμβασης που είχε υπογράψει με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον Δήμο Έδεσσας, η Αναπτυξιακή Πέλλας ΑΕ ΟΤΑ, στην οποία ήταν Πρόεδρος ο κ. Θεοδωρίδης.
Μετά την τροπή που πήραν τα πράγματα, άμεσα, σήμερα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, προέβη στον ορισμό αναπληρωτή του, τοποθετώντας την Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών, Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αθηνά Αηδονά, η οποία θα ασκεί το σύνολο των καθηκόντων του κ. Θεοδωρίδη.
Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο κ. Θεοδωρίδης με την ιδιότητα του Προέδρου της διοίκησης της συγκεκριμένης Αναπτυξιακής, τον Οκτώβριο του 2011 απαίτησε και πήρε 15.000 ευρώ από επιχειρηματία, που αναδείχθηκε ανάδοχος για την εκμετάλλευση του χιονοδρομικού κέντρου, ενώ η υπόθεση έφτασε στο Δικαστήριο μετά από καταγγελία του εν λόγω επιχειρηματία.

επιστροφή στην κορυφή