Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Καμπάνια του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού στην Κύπρο

IMG 6106

Η Ανατολική Χαλκιδική στο Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας της Μεγαλονήσου

Ως απόλυτα επιτυχής κρίνεται η συμμετοχή του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και του KOUZINA 2017 στο 13o Φεστιβάλ Παραδοσιακής Κουλτούρας, το οποίο πραγματοποιήθηκε από το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας και το Κοινοτικό Συμβούλιο Οράς στον ομώνυμο οικισμό της επαρχίας Λάρνακας.

Παρόντες στην τοπική αποστολή, η οποία τελούσε υπό την αιγίδα της Αναπτυξιακής Εταιρίας Χαλκιδικής, ήταν εκπρόσωποι :

- Του Αγροτουριστικού Συνεταιρισμού Γυναικών Βαρβάρας «Δρυάδες»,
- Του Πολιτιστικού Συλλόγου «Αρχαία Στάγειρα» Ολυμπιάδας και
- Επιχειρήσεων Πρωτογενούς Τομέα, οι οποίες αποτελούν μέλη του Οργανισμού.

Η παρουσία των προαναφερομένων στις δραστηριότητες του φεστιβάλ ήταν καθοριστική, δεδομένης της συμμετοχής τους σε μαγειρικές επιδείξεις παραδοσιακών πιάτων αλλά και της ενημέρωσης που παρείχαν στους χιλιάδες επισκέπτες. Πράγματι, για μία ακόμη φορά οι αριστοτελικές κοινότητες παρουσίασαν το «επετειακό έτος Αριστοτέλη» και τις τουριστικο-πολιτιστικές δυνατότητες της ανατολικής Χαλκιδικής, «καταθέτοντας ψυχή» στην προσπάθεια και μετατρέποντας την καθημερινότητα των κατοίκων τους σε μοναδική τουριστική εμπειρία.

Μετά το τέλος της διοργάνωσης και κατά τη διάρκεια ειδικού συνεδρίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε από την Αναπτυξιακή Εταιρία επαρχιών Λάρνακας – Αμμοχώστου και το Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, παρουσιάσθηκε το 7ετές έργο του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού και των βραβευμένων projects του σε :

- εκπροσώπους του Κ.Ο.Τ. και της κυπριακής τοπικής αυτοδιοίκησης,
- κλαδικούς επιχειρηματίες της ορεινής Λάρνακας – εμπλεκόμενους με τον Αγροτουρισμό,
- εκπροσώπους αναπτυξιακών εταιριών και φορέων της Κύπρου,
- διακεκριμένα στελέχη του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας,
- ευρύ κοινό.

Σκοπός της παρουσίασης ήταν η παράθεση της πολύτιμης εμπειρίας που αποκτήθηκε κατά τη διάρκεια του έργου του Π.Ο.Τ. αλλά και η μεταφορά τεχνογνωσίας, αναφορικά με το χρυσο-βραβευμένο από τα tourism awards 2016 αγροτουριστικό project του Οργανισμού με τίτλο «Τρία Πράσινα Βουνά». Επιπρόσθετα, εκπρόσωποι της Αναπτυξιακής Εταιρίας Χαλκιδικής παρουσίασαν projects, τα οποία σχετίζονται με την αγροτουριστική δραστηριότητα στην ορεινή και όχι μόνο Χαλκιδική.

Επίσημος προσκεκλημένος της διοργάνωσης ήταν ο επί τιμή πρόεδρος του Π.Ο.Τ., Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ο οποίος βραβεύθηκε από τους διοργανωτές για την προσφορά του στην Ελλάδα και στον κόσμο. «Σήμερα είμαστε μαζί», είπε μεταξύ άλλων κατά τη διάρκεια της ομιλίας του «για να ανταλλάξουμε επιτυχημένες πρακτικές, πιστεύοντας πως μπορούμε να θεμελιώσουμε και να διευρύνουμε μια αποδοτική συνεργασία μεταξύ των δύο οργανισμών αλλά και να εξελίξουμε τους αναπτυξιακούς μας στόχους. Ο αγροτουρισμός και ο γαστρονομικός τουρισμός είναι δύο σημαντικοί πυλώνες προώθησης κάθε επιτυχημένου τοπικού μοντέλου διακοπών. Η 7ετής προσπάθεια των μελών μας και των στελεχών μας αλλά και τα εξαιρετικά αποτελέσματά της διαμόρφωσαν χρόνο με το χρόνο νέα τοπικά τουριστικά δεδομένα και μια δυναμική αναπτυξιακή πορεία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η φετινή προωθητική καμπάνια του Οργανισμού στην Κύπρο, η οποία εκ του αποτελέσματος χαρακτηρίσθηκε ως απόλυτα στοχευμένη, παρουσίασε θεαματικά και άμεσα αποτελέσματα, δεδομένου ότι οι διαδικτυακές «κυπριακές αφίξεις» στην περιοχή σημείωσαν αύξηση της τάξης του 15 - 20%, ενώ τα σημαντικότερα τουριστικά γραφεία της Κύπρου τοποθετούν θεματικές τουριστικές διαδρομές στα προγράμματα του επόμενου έτους. Μέχρι το τέλος του χρόνου άλλες δύο κορυφαίες προωθητικές προσπάθειες αναμένεται να απογειώσουν τη φήμη της προαθωνικής χερσονήσου στην κυπριακή αγορά και να τονώσουν τις πωλήσεις των γραφείων που συντάχθηκαν στην πρωτοβουλία.

 

kypr2

kypr3

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr