ΡΟΗ 24/7:

Οι Κυριακές μας υπάρχουν για να ομορφαίνουν οι Δευτέρες

kyriakes

Η Κυριακή είναι η κυρία της εβδομάδας, η πρώτη της μέρα κι όχι η τελευταία. Γι’ αυτό κι είναι μέρα αργίας, μέρα ξεκούρασης, επειδή κάθε αρχή και δύσκολη. Κι όταν μετά έχεις να αντιμετωπίσεις και μια Δευτέρα και μια εβδομάδα ολάκερη γεμάτη με ευθύνες και τρέξιμο, να λέμε πάλι καλά που υπάρχει.


Υπάρχει αυτή η μέρα λοιπόν, με την τόσο περίεργη ομορφιά, για να στολίζεις λίγο τις μουντρούχες τις Δευτέρες, να βάζουμε λίγο περισσότερη ζάχαρη στον καφέ μας.

Γι’ αυτό πρέπει να τις αξιοποιούμε τις Κυριακές μας. Γιατί χωρίς αυτές θα περνούσαμε μια εβδομάδα χωρίς Σαββατοκύριακα και τραγούδια, μόνο με την αναμονή της Παρασκευής, χωρίς αυτή τη γλυκιά γκρίνια που πάλι έρχεται η μέρα που δε θες να πεις ούτε το όνομά της.

Να κάνεις πράγματα που σε γεμίζουν τις Κυριακές. Να κάθεσαι σπίτι, κάτω από μια κουβέρτα στον καναπέ, να πίνεις μπόλικο καφέ και να χουζουρεύεις μόνος είτε με παρέα, να βλέπεις ταινίες και σειρές. Έτσι, να ξεκουράζεται η ψυχή μαζί με το σώμα.

Να ξυπνήσεις την Κυριακή και να αντικρίσεις δίπλα σου τον έρωτά σου. Να βάλεις στη διαπασών τις μουσικές σου και να χορεύεις επειδή η διάθεσή σου με καλύτερο τρόπο δε γίνεται να βγει προς τα έξω.

Τις Κυριακές πρέπει να τις περνάς με άτομα σημαντικά για σένα, με κείνους που μόνο αγάπη μπορούν να σε γεμίσουν. Αφιέρωσε τη μέρα στους γονείς σου, που τόσο καιρό έχεις να δεις. Πήγαινε στο πατρικό σου να σου κάνουν το τραπέζι που θα σε περιμένουν με την ίδια χαρά κι ακόμη περισσότερη με αυτή όταν σε έβλεπαν να γυρνάς απ’ το σχολείο. Να κάτσεις, να τους πεις τα νέα σου, να ακούσεις τα δικά τους. Γι αυτό είναι οι Κυριακές άλλωστε, για να μιλάμε δυνατά σε αυλές και σε μπαλκόνια και για να ακούμε πολύ.

Χάρισε τη μέρα στους φίλους σου. Να πάτε να πιείτε εκείνο τον καφέ που όλη την εβδομάδα αναβάλλετε λόγω υποχρεώσεων. Να περάσετε όλη την Κυριακή τάβλα στο κρεβάτι επειδή την προηγούμενη μέρα ήπιατε τόσο που δε θυμάστε τίποτα. Να βγείτε τις Κυριακές για βόλτα με τα φιλαράκια σου, μέχρι τη θάλασσα που συνέχεια συζητάτε στη δουλειά και στο τηλέφωνο. Γιατί γι’ αυτό είναι οι Κυριακές, για να κάνεις πράγματα που όλες οι άλλες μέρες δε σου επιτρέπουν.

Κάνε τη μέρα σου ερωτική και πέρασέ την με τον άνθρωπό σου. Πάρ’τον απ’ το χέρι και πηγαίνετε εκείνη τη μονοήμερη εκδρομή σε εκείνο το μέρος που σας μαγεύει. Γιατί σας έχει φάει το σπίτι κι η κίνηση όλη την εβδομάδα και πλέον βλέπετε μόνο λίγο το πρωί και το βράδυ πριν τον ύπνο.

Γελάστε και κάντε έρωτα όλη μέρα να αναπληρώσετε τις χαμένες ευκαιρίες. Μαγειρέψτε, ανοίξτε ένα κρασί για πάρτη σας, κάντε πάλι να ανανεωθεί η μοναδικότητά σας. Γιατί και γι’ αυτό είναι οι Κυριακές, για να δείχνουμε στους ανθρώπους μας πόσο τους αγαπάμε.

Δεν είναι τυχαίο που όταν μια Κυριακή τελειώνει, επιστρέφει κι ένα βάρος. Είναι μικρή η ζωή κι ο καιρός περνάει κι οι μέρες κυλάνε και δεν καταλαβαίνεις για πότε νύχτωσε κι ήρθε η επόμενη. Γι’ αυτό να το φας το γλυκό την Κυριακή, να βάλεις το καινούργιο σου φόρεμα, να το πατήσεις το replay και το γκάζι.

Μια μικρή κι ανεπίσημη γιορτή είναι η Κυριακή και μαζί με εμάς γιορτάζει κι ο κόσμος μας. Να τις περνάμε όμορφα λοιπόν για να μην έχουμε τόσα για να γκρινιάζουμε τις Δευτέρες. Να παίρνουμε δυνάμεις να φτιάχνουμε απ’ την αρχή τις εβδομάδες μας το ίδιο τρόπο, αλλά κάθε Κυριακή να την αλλάζουμε, να γιορτάζουμε και για διαφορετικό λόγο!

Γράφει η Έλλη Ζάχου

anapnoes.gr

επιστροφή στην κορυφή