xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ελληνες κέρδισαν τον Παγκόσμιο διαγωνισμό πυροτεχνημάτων!

pyrotexntimata nanos708

Έλαμψε ο ουρανός του Σινσινάτι με το εντυπωσιακό σόου «έκρηξης» χρωμάτων από δύο Έλληνες με παράδοση... στα πυροτεχνήματα.

 

Ο Παύλος και ο Φίλιππος Νάνος, απέσπασαν το πρώτο βραβείο στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Πυροτεχνημάτων που διεξήχθη στις ΗΠΑ. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Παύλος Νάνος «είναι ιδιαίτερη χαρά και μεγάλη τιμή που καταφέραμε να αποσπάσουμε μια διεθνή διάκριση στην τέχνη που τόσο αγαπάμε. Η στιγμή ανάκρουσης του εθνικού ύμνου σε μια ξένη χώρα είναι πολύ συγκινητική. Μερικοί Έλληνες του Οχάιο ήρθαν να μας συγχαρούν προσωπικά και να μας γνωρίσουν μετά τη νίκη μας. Από μικρά παιδιά μέχρι ηλικιωμένοι, που είχαν να δουν την Ελλάδα 45 χρόνια»!

Το θέαμα προσέλκυσε 20.000 θεατές που παρακολούθησαν κάθε χώρα να πραγματοποιεί μια 8λεπτη παράσταση πυροτεχνημάτων. Η Ελλάδα βρέθηκε αντιμέτωπη στη τελική ευθεία με τις Φιλιππίνες, η οποία ήταν η νικήτρια χώρα στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό του 2013 στην Γερμανία και την Νότια Αφρική με 7 διεθνή βραβεία στο ενεργητικό της.

Η ελληνική ομάδα παρουσίασε μια 8λεπτη χορογραφία πυροτεχνημάτων και κατάφερε να αποσπάσει τις ψήφους της κριτικής επιτροπής και του κοινού, παρότι χρησιμοποίησε μόλις 840 πυροτεχνήματα, περίπου 30% λιγότερα από τους υπολοίπους. Όπως εξήγησε ο κ. Νάνος, «κάναμε μια "έξυπνη" χρήση πυροτεχνικών υλικών, που με τις κατάλληλες χωροχρονικές τοποθετήσεις απογείωσε τη χορογραφία και έκανε τον κόσμο να χορεύει μαζί με τα πυροτεχνήματα. Επίσης, παρουσιάσαμε μια νέα τεχνολογία το pyrotechnic mapping, με την οποία μπορείς να παράγεις σχήματα με μεγάλη ακρίβεια στον ουρανό μέσω πυροτεχνικών pixels».

Είναι η τρίτη συνεχής πρωτιά για τα αδέλφια Νάνου, μετά την πρώτη θέση πέρυσι στο Παγκόσμιο Διαγωνισμό που διοργανώθηκε στο Βέλγιο και το 2014 στη Τσεχία. Συνεχίζουν την οικογενειακή παράδοση στα πυροτεχνήματα για 4η γενιά, εφαρμόζοντας καινοτόμες ιδέες στο κλάδο τους σε events σε όλο τον κόσμο. Τα δυο αδέλφια είχαν αναλάβει το θεαματικό σόου των πυροτεχνημάτων των Ολυμπιακών Αγώνων 2004, αλλά και σε πολλές εκδηλώσεις διεθνούς κύρους σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Πηγή Φωτό: ΝanosFireworksOfficial/Facebook

iefimerida.gr

επιστροφή στην κορυφή