sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση TTG INCONTRI

touristikh ekthesh

Η έκθεση απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του τουρισμού

 

Σε μία ακόμη σημαντική τουριστική διοργάνωση, τη διεθνή έκθεση τουρισμού TTG INCONTRI, που θα πραγματοποιηθεί στο Ρίμινι της Ιταλίας από τις 13 έως τις 15 Οκτωβρίου, θα συμμετέχει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, εντείνοντας τις δράσεις τουριστικής προβολής.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στην έκθεση TTG INCONTRI, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη επαγγελματική έκθεση τουρισμού της Ιταλίας και απευθύνεται αποκλειστικά σε επαγγελματίες του τουρισμού (tour operators, τουριστικά γραφεία, αεροπορικές και ναυτιλιακές εταιρείες, προορισμοί, ξενοδοχεία). Οι επισκέπτες της έκθεσης είναι κυρίως τουριστικοί πράκτορες από όλη την Ιταλία και η διοργάνωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για τους συμμετέχοντες να συναντήσουν, σε ένα περιβάλλον Β2Β, τα κυριότερα ταξιδιωτικά γραφεία της Ιταλίας. Πάνω από 130 προορισμοί και πάνω από 600 επιχειρήσεις και επαγγελματίες από όλον τον κόσμο, δίνουν το «παρών» στο ετήσιο ραντεβού της έκθεσης TTG INCONTRI, που φέτος συμπληρώνει 54 χρόνια διοργάνωσης.
Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στην έκθεση TTG INCONTRI με δικό της ξεχωριστό περίπτερο, όπου θα φιλοξενηθούν οι Ενώσεις Ξενοδόχων Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Πιερίας και όπου έχουν ήδη προγραμματιστεί να υλοποιηθούν Β2Β (business to business) συναντήσεις με Ιταλούς τουριστικούς πράκτορες. Παράλληλα, σε ειδική εκδήλωση με τίτλο «GRECIA DA SCOPRIRE: LA GRECIA E’ UNA META 12 MESI L’ ANNO – Η Ελλάδα για να ανακαλύψεις: H Ελλάδα είναι ένας προορισμός για 12 μήνες το χρόνο», που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 εντός του εκθεσιακού χώρου, η ομάδα τουρισμού της Π.Κ.Μ. θα παρουσιάσει στους εκπροσώπους των ιταλικών ΜΜΕ και των μεγαλύτερων ταξιδιωτικών γραφείων της Ιταλίας την τουριστική ταυτότητα και τους σημαντικότερους προορισμούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Στο ελληνικό πάνελ της εκδήλωσης θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης (Σκιάθου, Θάσου, Κρήτης), ενώ την Π.Κ.Μ. θα εκπροσωπήσει ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού Αλέξανδρος Θάνος.
«Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για πρώτη φορά στην επαγγελματική έκθεση τουρισμού TTG INCONTRI στην Ιταλία, με μία δυναμική και οργανωμένη παρουσία. Σε συνεργασία με τους τουριστικούς φορείς της περιοχής μας, έχουμε ήδη προγραμματίσει στοχευμένες επαφές για την ενίσχυση της θέσης μας στη μεγάλη αγορά της Ιταλίας. Στην ειδική εκδήλωση στην οποία συμμετέχουμε θα παρουσιάσουμε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και την ποικιλία των επιλογών και θεματικών μορφών τουρισμού που μπορούμε να προσφέρουμε στους Ιταλούς επισκέπτες, κάθε εποχή του χρόνου. Κεντρικός μας στόχος είναι ο τουρισμός 365 μέρες το χρόνο καθώς η Π.Κ.Μ. διαθέτει τις υποδομές, τις φυσικές ομορφιές, την οργάνωση, αλλά και την περίφημη μακεδονική φιλοξενία και μπορεί να υποστηρίξει το μοντέλο του δωδεκάμηνου τουρισμού. Μέσα από την τουριστική ανάπτυξη επιδιώκουμε να δημιουργήσουμε πολλαπλά οφέλη σε όλες τις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, ακόμη και τις πιο απομακρυσμένες. Επιδιώκουμε να αναδείξουμε νέους θεματικούς προορισμούς, να δημιουργήσουμε νέες πηγές εσόδων και νέες θέσεις εργασίας για τις τοπικές κοινωνίες. Η ιταλική αγορά προσφέρεται για προσέλκυση τουριστών όλο τον χρόνο, με τις συχνές και απευθείας αεροπορικές πτήσεις, αλλά και το δεδομένο τουριστικό ενδιαφέρον για την περιοχή μας» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr