ΡΟΗ 24/7:

Κοτομπουκιές με σάλτσα πιπερόριζας

kotopoulo-tzintzer-small
Εναλλακτικές γεύσεις, με εύκολη διαδικασία και εξαιρετικό αποτέλεσμα. 
Μια δοκιμή θα σας πείσει...


Υλικά:
2 στήθη κοτόπουλου σε φετάκια
2 κολοκύθια σε ροδέλες
2 κόκκινες πιπερίες σε κομμάτια
1 σκελίδα σκόρδου
½ ματσάκι μαϊντανό
πιπερόριζα σε ροδέλες λεπτές (η ποσότητα ας κριθεί από εσάς)
2 κ.σούπας μουστάρδα ντιζόν
1 ποτήρι κρασιού, λευκό κρασί Αφυταίων Γαία
αλάτι και λευκό πιπέρι
1 κ.γλυκού βεγκέτα
ελαιόλαδο

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας σε ανάλογα κομμάτια, το κοτόπουλο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και λιώνουμε το σκόρδο. Σε ένα μπολ, ενώνουμε το κρασί με την βεγκέτα, τη μουστάρδα και το σκόρδο.
Σε κατσαρόλα, ρίχνουμε το λάδι μας και σωτάρουμε το κοτόπουλο. Μόλις αρχίσει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε το κολοκύθι και την πιπεριά. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την πιπερόριζα. Αφήνουμε να κοχλάσει με τα υγρά των λαχανικών και στη συνέχεια, περιχύνουμε με το μείγμα κρασιού. Πασπαλίζουμε με αλάτι και αφήνουμε να πάρει βράση. Μόλις δούμε οτι το φαγητό μας μένει με την σάλτσα του, ρίχνουμε και τον μαϊντανό.

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 7,50 ευρώ
Μερίδες: 4

Κοτόπουλο προμηθευτήκαμε από το κρεοπωλείο του Αλέξανδρου Πανισκάκη.
Το φαγητό μας μπορεί να συνοδευτεί με πουρέ πατάτας, ρύζι ή και φαγόπυρο.

επιστροφή στην κορυφή