Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Συνελήφθη 24χρονος για παράνομη διακίνηση αλλοδαπών

15715

Με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέφερε παράνομα μαζί με συνεργό του αλλοδαπούς

Συνελήφθη, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, 24χρονος αλλοδαπός, ο οποίος μαζί με συνεργό του που αναζητείται, ενέχονται σε περίπτωση παράνομης διακίνησης αλλοδαπών.

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για παράνομη μεταφορά μη νόμιμων μεταναστών από το εσωτερικό της χώρας προς τα εξωτερικά σύνορα από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος ζωής, αντίσταση και απείθεια.

Συγκεκριμένα, πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, στην Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ευζώνων (με κατεύθυνση προς τα σύνορα), εντοπίστηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με τα οποίο ο συλληφθείς (συνοδηγός) και ο συνεργός του μετέφεραν έξι αλλοδαπούς με προορισμό τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Οι δράστες προκειμένου να αποφύγουν τον αστυνομικό έλεγχο, ανέπτυξαν ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία ακινητοποιήθηκε το όχημα στο ύψος της Λαχαναγοράς και συνελήφθη ο 24χρονος.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι μεταφερόμενοι αλλοδαποί κατέβαλαν έκαστος στο χρηματικό ποσό των 60 ευρώ, προκειμένου να εξέλθουν από τη χώρα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης ενώ κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα, ιδιοκτησίας 49χρονου αλλοδαπού, ως μέσο τέλεσης της παράνομης μεταφοράς.

επιστροφή στην κορυφή