Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣτΕ: Ανατροπή στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών

StE

Παραδεκτές οι ενστάσεις των καναλιών

Ισχυρή πλειοψηφία υπέρ των τηλεοπτικών σταθμών και των αιτήσεων που υπέβαλλαν σε βάρος του νόμου Παππά, καταγράφηκε σήμερα στην πρώτη επίσημη καταμέτρηση δυνάμεων στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι σύμβουλοι Επικρατείας τάχθηκαν υπέρ του παραδεκτού των αιτήσεων των τηλεοπτικών σταθμών με ψήφους 16-9. Δηλαδή, παρά την αρνητική εισήγηση του συμβούλου Επικρατείας Γ. Παπαγεωργίου, θεώρησαν πως οι αιτήσεις είναι νόμω βάσιμες, συνεπώς τώρα μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης αφού θα κριθεί αν είναι συνταγματικός ο νόμος Παππά.

Ουσιαστικά η εξέλιξη αυτή αποτελεί πρώτη νίκη για τα κανάλια και σηματοδοτεί το πέρασμα της διαδικασίας στο επόμενο στάδιο, δηλαδή στην εξέταση της υπόθεσης επίτης ουσίας που αφορά το θέμα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά. Εκεί πλέον τα πράγματα κατά νομικές πηγές είναι πιο ξεκάθαρα αφού υπάρχουν εμφανείς, κατά τις ίδιες πηγές, παθογένειες, όπως η παράκαμψη του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Η πλειοψηφία δεν πείστηκε από την εισήγηση του Γιώργου Παπαγεωργίου που είχε ταχθεί υπέρ της απόρριψης των προσφυγών. Μάλιστα, πληροφορίες θέλουν τον κ. Παπαγεωργίου να επανήλθε σήμερα και με νέα τοποθέτηση του να στήριξε και πάλι τις θέσεις του.

Ακολούθως ο εισηγητής πήρε και πάλι τον λόγο για να εισηγηθεί εκ νέου για τη συνταγματικότητα, κάτι που σηματοδοτεί την είσοδο του ανωτάτου δικαστηρίου στην ουσία της υπόθεσης. Παραμένει άγνωστο πότε θα πραγματοποιηθεί η επόμενη διάσκεψη.

Σύμφωνα με πληροφορίες , η κρίσιμη Τρίτη διάσκεψη, η οποία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5.30 το απόγευμα της Τρίτης, διεξήχθη μέσα σε βαρύ κλίμα στη σκιά της πειθαρχικής έρευνας που διατάχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης σε βάρος μέλους της Ολομέλειας με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούσαν θέματα που άπτονται της προσωπικής του ζωής.

με πληροφορίες από capital.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020