Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δύο αντιπλημμυρικά έργα σχεδιάζει ο Δήμος Ν. Προποντίδας

plhmmura moud8 laspes

- Σε Μουδανιά και Διονυσίου, προϋπολογισμού 1.574.800 ευρώ και 347.200 ευρώ αντίστοιχα


Δύο προτάσεις χρηματοδότησης, για ένταξη δύο αντιπλημμυρικών έργων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Κεντρική Μακεδονία», ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ ΑΞ05 «Προώθηση της προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή, της πρόληψης και της διαχείρισης κινδύνων», υπέβαλε ο Δήμος Ν. Προποντίδας, μετά από σχετικές αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Το συγκεκριμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης με τίτλο «Επενδύσεις για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων από πλημμύρες».

Αντιπλημμυρική προστασία στο ρέμα της περιοχής "Αλμύρα"

Το ένα έργο αφορά τη χρηματοδότηση της κατασκευής αντιπλημμυρικής προστασίας του ρέματος που υπάρχει στην περιοχή "Αλμύρα", των Ν. Μουδανιών, με συνολικό προϋπολογισμό 1.574.800 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, το οποίο, βάσει της τεχνικής μελέτης, θα ολοκληρωθεί περίπου σε 24 μήνες.
Η μελέτη προβλέπει την κατασκευή λιμνοδεξαμενής, με τα των συνοδών έργων, στο κληροτεμάχιο 892 του αγροκτήματος Πορταριάς, το οποίο απέχει περί τα 1.200 m βόρεια του οικισμού των Ν. Μουδανιών. Η λιμνοδεξαμενή θα έχει εμβαδόν πυθμένα 58.000 m2, επιφάνεια στέψης 73.000m2 και όγκο 230.700m3. Επιπλέον θα κατασκευαστούν έργα ελεγχόμενης εκροής, ήτοι τοιχίο αντιστήριξης και αντλιοστάσιο αναπέτασης.

Αντιπλημμυρική προστασία στο ρέμα του Διονυσίου

Η δεύτερη μελέτη που υπέβαλλε ο Δήμος Προποντίδας για χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αφορά την αντιπλημμυρική προστασία του ρέματος στου Διονυσίου, με συνολικό προϋπολογισμό τα 347.200 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 24%, ενώ βάσει της τεχνικής μελέτης, η διάρκεια κατασκευής του θα είναι περί τους 12 μήνες.
Στο συγκεκριμένο έργο προβλέπεται η κατασκευή δεκαεπτά 17 αναβαθμών από άοπλο σκυρόδεμα και τεσσάρων 4 καταβαθμών με συρματοκιβώτια κατά μήκος του ρέματος Διονυσίου, από το όριο της επέκτασης Παραλίας Διονυσίου Χ.Θ. 0+000 μέχρι το όριο της εισόδου προς τα ανάντη στον οικισμό της Πορταριάς Χ.Θ. 3+761.

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020