Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ευρωπαϊκό βραβείο στον Περιφερειακό Σύνδεσμο ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας

IMG 2665

Για τη συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος

Το ευρωπαϊκό βραβείο για την συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων παρέλαβε στην Αθήνα ο πρόεδρος του Συνδέσμου ΦοΔΣΑ Κ. Μακεδονίας Μ. Γεράνης.

Η βράβευση έγινε από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων Προστασίας του Περιβάλλοντος (ΠΑΣΕΠΠΕ) και η τελετή πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα παρουσία των υπουργών Εσωτερικών Π. Κουρουμπλή και περιβάλλοντος Ι. Τσιρώνη, του προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη, πολλών βουλευτών και δημάρχων ενώ τη ΝΔ εκπροσώπησε ο κ. Κουμουτσάκος.

Το βραβείο που είναι το έκτο στη σειρά που απονέμει ο ΠΑΣΕΠΠΕ σε φορείς και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του περιβάλλοντος, χορηγείται σε συνεργασία με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Κομισιόν που έχει θέσει και τα κριτήρια αξιολόγησης των συμμετεχόντων.

Στις 30 Οκτωβρίου στο Ταλίν της Εσθονίας οι βραβευθέντες μαζί με ομολόγους τους από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ θα αξιολογηθούν εκ νέου και θα συμμετάσχουν στην τελική φάση του διαγωνισμού για τη βράβευση των καλύτερων φορέων και επιχειρήσεων σε όλη την Ευρώπη.

Κατά την παραλαβή του βραβείου ο κ. Γεράνης υπογράμμισε την μεγάλη σημασία που έχει για την κοινωνία η προστασία του περιβάλλοντος κατά την εκτέλεση του έργου της διαχείρισης των απορριμμάτων όσο και για την οικονομία που ωφελείται από την ενίσχυση του κύκλου εργασιών και τις νέες θέσεις εργασίας.

Ο ίδιος τόνισε ότι το βραβείο αυτό ανήκει σε όλους τους δημάρχους, τους αυτοδιοικητικούς παράγοντες της Κ. Μακεδονίας και τους εργαζόμενους και ενισχύει το κουράγιο τους να συνεχίσουν την δύσκολη προσπάθεια της υλοποίησης του περιφερειακού σχεδιασμού έχοντας στο πλευρό τους την τοπική κοινωνία.

Όπως είπε "η σημερινή διοίκηση δίνει μεγάλη βαρύτητα στην ευαισθητοποίηση και την αλλαγή κουλτούρας και παιδείας της κοινωνίας που πρέπει να σταματήσει να βλέπει «δαίμονες» σε κάθε καινούργια εγκατάσταση για τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση και να στηρίξει την κοινή προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης για αλλαγή σελίδας στη διαχείριση των απορριμμάτων".

επιστροφή στην κορυφή