Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Διημερίδα για τον ελληνικό ιατρικό τουρισμό στη Νέα Υόρκη

MEDICAL

Θα αναλυθούν οι προοπτικές ανάπτυξής του

Ο τουρισμός υγείας στην Ελλάδα και οι ιδιαίτερα ευοίωνες προοπτικές του, αποτελεί το θέμα διημερίδας η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη στις 29-30 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο των δράσεων του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών, για την προώθηση του τουρισμού υγείας της χώρας μας.

Μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας πρόκειται να αναλύσουν την προοπτική ανάπτυξης του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα, με έμφαση σε τομείς της ιατρικής, όπως ενδεικτικά η Ρομποτική Ιατρική, η Πλαστική Χειρουργική, η Οφθαλμολογία, η Εξωσωματική Γονιμοποίηση, η Οδοντιατρική καθώς και ο Ιαματικός Τουρισμός. Παράλληλα, θα υπάρξουν μαρτυρίες ομογενών που επέλεξαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα υγείας τους στη χώρα μας.

Την εκδήλωση έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν μέλη της Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, επιχειρηματίες, εκπρόσωποι εταιρειών τουρισμού και υγείας.

«O ιατρικός τουρισμός αποτελεί ένα νέο σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης που προέρχεται μέσα από το ιατρικό δυναμικό της χώρας μας. Η Ελλάδα διαθέτει υψηλό επιστημονικό δυναμικό, ενώ οι ιατρικές υπηρεσίες του τομέα Υγείας έχουν από τα πλέον υψηλά στάνταρ παγκοσμίως», ανέφερε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Τομέα Ιατρικού Τουρισμού του Ινστιτούτου Επιστημονικών Ερευνών του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Γιώργος Πατούλης.

Σημείωσε ότι «ο ιατρικός τουρισμός μπορεί να γίνει πόλος προσέλκυσης ασθενών από όλο τον κόσμο, δημιουργώντας προϋποθέσεις για την ενίσχυση της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, ενώ η ανάπτυξή του θα συμπαρασύρει και άλλους τομείς της ελληνικής οικονομίας, και ειδικά του τουρισμού λόγω της επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου. Για το λόγο αυτό» πρόσθεσε, «ξεκινούμε σειρά δράσεων σε παγκόσμιο επίπεδο, οι οποίες έχουν στόχο τη δημιουργία ενός διεθνούς πλαισίου για την ανάπτυξη του τουρισμού υγείας στην Ελλάδα».

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr