xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Νέα νομοθετική ρύθμιση για τα κανάλια με καταβολή ενοικίου

on air

- Δεν κλείνει κανένα τηλεοπτικό κανάλι που εκπέμπει


Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο τηλεοπτικό τοπίο της χώρας, μετά τη χθεσινοβραδινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε αντισυνταγματικό τον νόμο Παπά για της τηλεοπτικές άδειες, βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός (δείτε αναλυτικά εδώ).
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, θα χορηγηθεί προσωρινή άδεια στα κανάλια που λειτουργούν (και δεν έχουν λάβει άδεια) με νομοθετική ρύθμιση που φέρνει η κυβέρνηση στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, απαιτώντας ωστόσο από τους τηλεοπτικούς σταθμούς που εκπέμπουν, να λειτουργούν με συγκεκριμένες προϋποθέσεις (αριθμό εργαζομένων κλπ.) ενώ θα πρέπει να καταβάλλουν ένα αρκετά υψηλό τίμημα στο δημόσιο, ως ενοίκιο.
Με άλλα λόγια, παραμένουν ορισμένες προϋποθέσεις του νόμου Παπά, με το σκεπτικό ότι το ΣτΕ τον έκρινε αντισυνταγματικό ως προς την παράκαμψη του ΕΣΡ και όχι ως προς τις άλλες προβλέψεις του.
«Θα είναι μια ρύθμιση – γέφυρα που θα τακτοποιεί προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο μέχρι να διαβάσουμε το σκεπτικό της απόφασης και συντάξουμε νέο νόμο» δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ ο Νίκος Παππάς, σήμερα το πρωί.
Όσον αφορά τους υπερθεματιστές που αδειοδοτήθηκαν από τον διαγωνισμό αλλά δεν έχουν κανάλι (Μαρινάκη και Σαββίδη) θα μπορούν να προχωρήσουν στη σύσταση νέου καναλιού, με τις προϋποθέσεις που ορίζονται.

επιστροφή στην κορυφή