Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξεκινά την Κυριακή, η 6η Παγκρήτια Έκθεση κρητικών προϊόντων στη Θεσσαλονίκη

pagkritia derh

Στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Οι γεύσεις, η μουσική, ο χορός και ο πολιτισμός της Κρήτης «μετακομίζουν» για ένα επταήμερο στη Θεσσαλονίκη. Την Κυριακή, 30 Οκτωβρίου, ξεκινά στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης η 6η Παγκρήτια Έκθεση «ΚΡΗΤΗ: Η Μεγάλη Συνάντηση», που θα διαρκέσει έως το Σάββατο, 5 Νοεμβρίου.
Η έκθεση αποτελεί συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης και της ΔΕΘ-Helexpo, ενώ τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Η δε οργάνωσή της γίνεται από την εταιρεία «Επικοινωνίες Κρήτης». Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Η Παγκρήτια Έκθεση θα αναπτυχθεί στο περίπτερο 12 και θα δώσει στους μεν εκθέτες - που θα έρθουν από κάθε γωνιά της Κρήτης - τη δυνατότητα να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους, στους δε επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τα κρητικά είδη, τα οποία θα μπορούν να προμηθεύονται απευθείας από τους παραγωγούς.
Λάδι, τυροκομικά προϊόντα, παξιμάδια-αρτοσκευάσματα, μέλι, βασιλικός πολτός, βότανα, γλυκά, ζυμαρικά, ρακί, κρασί, καλλυντικά, αλόη είναι μερικά από τα προϊόντα που θα παρουσιάσουν εκθέτες από κάθε γωνιά της κρητικής γης.
Επίσης, η 6η Παγκρήτια Έκθεση θα αποτελέσει πεδίο σύσφιξης των εμπορικών σχέσεων Μακεδονίας και Κρήτης.
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων της διοργάνωσης, περισσότεροι από 300 χορευτές και 50 μουσικοί θα παρουσιάσουν μια πανδαισία χορού και πολιτισμού. Τις εκδηλώσεις στηρίζουν δεκάδες φορείς και πολιτιστικά σωματεία Κρητών, αλλά και φορείς από άλλες περιοχές της χώρας.
Τα εγκαίνια της Έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή στις 19:00 από τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Κρήτης, Πρωτογενούς Τομέα, Θεανώ Βρέντζου.
Το ωράριο λειτουργίας της διοργάνωσης είναι 10.00 με 21.00 καθημερινά, ενώ προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ για όλα τα οχήματα.

 

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020