Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εγκαινιάστηκε ο Ξενώνας της "Στοργής" από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας (ΦΩΤΟ)

PAYLOPOYLOS-STORGH

Λειτουργεί στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης

Τον Ξενώνα Φιλοξενίας Καρκινοπαθών Παιδιών "Στοργή", στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, εγκαινίασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Ο Ξενώνας οικοδομήθηκε από τον Σύλλογο Φίλων Καρκινοπαθών Παιδιών "Στοργή" σε οικόπεδο που παραχώρησε ο δήμος Καλαμαριάς, αποτελείται από 4 ορόφους συνολικού εμβαδού 2.000 τετραγωνικών μέτρων και διαθέτει 18 δίκλινα δωμάτια με ατομικό λουτρό, κουζίνα σε κάθε όροφο, χώρο αναψυχής και διδασκαλίας και διαθέτει κοινωνική λειτουργό και ψυχολόγο. Στον Ξενώνα θα φιλοξενούνται δωρεάν καρκινοπαθή παιδιά και οι συνοδοί τους που έρχονται από μακρινές περιοχές για θεραπεία στη Θεσσαλονίκη.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραλαμβάνοντας τιμητική πλακέτα, που του επέδωσε η πρόεδρος της Στοργής Τίμη Μπακατσέλου, ανέφερε ότι η κρίση έχει θίξει το κοινωνικό κράτος στο όνομα της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και ότι το έλλειμμα της κρατικής στοργής και του κοινωνικού κράτους το έχουν καλύψει οι θεσμοί της οικογένειας, η Εκκλησία, σε ένα βαθμό, η τοπική αυτοδιοίκηση και σύλλογοι όπως η "Στοργή".

 

KSNN1

 

 

Ο κ. Παυλόπουλος επισήμανε ότι τα σημερινά εγκαίνια είναι αφιερωμένα τη μνήμη του εκλιπόντα ευπατρίδη, Αλέξανδρου Μπακατσέλου, με τον οποίο σχεδίαζαν πέρσι να εγκαινιαστεί ο Ξενώνας μέσα στο 2016. Ευχαρίστησε το σύλλογο "Στοργή", για την προσφορά του σε αυτή τη δύσκολη ώρα για τη χώρα και δήλωσε ότι θα κάνει ότι μπορεί μέχρι το τέλος της θητείας του ώστε μαζί το κράτος και η Πολιτεία να μπορέσουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Η κ. Μπακατσέλου, ανέφερε ότι στο Ξενώνα, που ανεγέρθηκε σε οικόπεδο το οποίο παραχωρήθηκε από το δήμο Καλαμαριάς, θα φιλοξενούνται καρκινοπαθή παιδιά από μακρινές περιοχές αλλά και τα μέλη των οικογενειών τους που, κάποιες φορές όσο τα παιδιά νοσηλεύονταν, αναγκάζονταν να κοιμούνται στα αυτοκίνητά τους. Επισήμανε, ότι με τα εγκαίνια του Ξενώνα ένα μεγάλο όραμα έγινε πραγματικότητα και ότι τα μέλη της Στοργής είναι έτοιμα για συνεχή εθελοντική δουλειά. Ανέφερε, ότι το πρώτο μεγάλο έργο της Στοργής ήταν το αυτόνομο Αιματολογικό Κέντρο στο νοσοκομείο Παπανικολάου, το οποίο δημιουργήθηκε το 2011, σε μία έκταση 4000 τετραγωνικών μέτρων που είναι διαμοιρασμένα σε τρεις ορόφους και διαθέτει 58 κρεβάτια. Ο Ξενώνας είναι το επόμενο μεγάλο έργο της Στοργής όπου τα καρκινοπαθή παιδιά με τους συνοδούς τους, όταν έρχονται από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, θα φιλοξενούνται δωρεάν για όσο διάστημα διαρκεί η θεραπεία τους. Η κ. Μπακατσέλου, εμφανώς συγκινημένη, αναφέρθηκε και στην επί 24 χρόνια στήριξη που - όπως είπε - παρείχε στη "Στοργή" ο εκλιπών σύζυγός της, Αλέξανδρος Μπακατσέλος.

Ο διευθυντής της Παιδογκολογικής Μονάδας του Ιπποκρατείου, Δημήτριος Κολιούσκας, από την πλευρά του ανέφερε ότι σήμερα το ποσοστό ίασης των καρκινοπαθών παιδιών είναι υψηλό και επιτυγχάνεται χάρη στη θεραπεία. Επισήμανε, ότι εκτός από τη δυσκολία της θεραπείας τα παιδιά αυτά και οι συνοδοί τους, όταν έρχονται από μακρινές περιοχές, έχουν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα της διαμονής κατά το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ των θεραπειών. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι υπήρχαν γονείς που αναγκάζονταν να κοιμούνται σε αυτοκίνητα, ή και παγκάκια, όσο τα παιδιά τους νοσηλεύονταν και τόνισε ότι με τη λειτουργία του Ξενώνα θα εκλείψει αυτό το φαινόμενο.

 

KSNN2

 

Ο πρώην δήμαρχος Καλαμαριάς, Χριστόδουλος Οικονομίδης, επί θητείας του οποίου παραχωρήθηκε το οικόπεδο για τη δημιουργία του Ξενώνα, ανέφερε ότι στο ίδιο οικόπεδο συνυπάρχουν το κτίριο του "ΣΥΖΩΗ" (πρώην "Αμυμώνη - Σύλλογος Θεσσαλονίκης") για παιδιά με προβλήματα όρασης, καθώς και ένα άλλο για παιδιά με σύνδρομο Down. Ο νυν δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ανέφερε ότι αποτελεί ιδιαίτερη στιγμή το γεγονός ότι το όραμα της Στοργής παίρνει υπόσταση, ότι τοπική αυτοδιοίκηση και οι φορείς θέλουν να συνεισφέρουν στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη και ότι ο δήμος θα βοηθήσει τη λειτουργία του ξενώνα σαν να επρόκειτο για δική του υπηρεσία κοινωνικής πρόνοιας.

 

KSNN3

 

Στην υλοποίηση αυτής της πρωτοβουλίας έχει συμβάλλει έμπρακτα και η Χαλκιδική με τη συναυλία-θεσμό που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο αμφιθέατρο των Νέων Μουδανιών. (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ)

επιστροφή στην κορυφή