Γεμιστή πατάτα με καπνιστό μπέικον και λουκάνικο
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Μεζεδάκι για μπυρίτσα, που γίνεται με λίγα λεπτά προετοιμασίας. Ελάτε στην κουζίνα να δούμε τι χρειάζεται να έχουμε από υλικά...
Υλικά:
8 πατάτες μετρίου μεγέθους
6 λουκάνικα πουλερικών σε κυβάκια
150 γρ. μπέικον σε κυβάκια
4 κ.σούπας μουστάρδα ντιζόν
αλάτι και πιπέρι
2 κ.σούπας βούτυρο
τριμμένα κίτρινα τυριά, για να καλύψουμε τις πατάτες
Εκτέλεση:
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά στους 180 βαθμούς. Κατόπιν, τις κόβουμε στη μέση και τις αδειάζουμε με ένα κουτάλι. (Αν αντέχετε την θερμοκρασία, αδειάστε τες την ίδια ώρα. Αν όχι, αφήστε λίγα λεπτά να περάσουν μέχρι να αντέχετε την θερμοκρασία.) Ψιλοκόβουμε το μπέικον και το λουκάνικο και ενώνουμε με την σάρκα της πατάτας, τη μουστάρδα, το βούτυρο και το αλατοπίπερο. Γεμίζουμε και πάλι τις πατάτες και πασπαλίζουμε με τα τυριά μας. Γκραντινάρουμε για περίπου 20 λεπτά σε δυνατή φωτιά.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 3,50 ευρώ
Μερίδες: 16 κομμάτια
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου