Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Ο Χρήστος Μέτιος νέος Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης

xristos metios-1021x580

Εξελέγη κατά τη δεύτερη ψηφοφορία

Νέος περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης είναι από την Κυριακή ο μέχρι πρότινος αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Χρήστος Μέτιος.

Ο κ Μέτιος εξελέγη περιφερειάρχης στον 2ο γύρο με 20 ψήφους και με αντίπαλο τον νυν αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα Ζαγναφέρη που έλαβε 16 ψήφους. Λίγο νωρίτερα είχαν παραιτηθεί της διαδικασίας οι άλλοι δυο αντιπεριφερειάρχες που διεκδικούσαν την θέση, ο αντιπεριφεριάρχης Εβρου Δημήτρης Πέτροβιτς και ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Θόδωρος Μαρκόπουλος.

Η ειδική συνεδρίαση για την εκλογή περιφερειάρχη πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή 10 ημέρες μετά τον θάνατο του περιφερειάρχη Γιώργου Παυλίδη και με υποψηφίους όλους τους αντιπεριφερειάρχες ΑΜΘ εκτός από τον αντιπεριφερειάρχη Δράμας Αργύρη Πατακάκη. Εν τω μεταξύ ενδιαφέρον εκδήλωσε και ο νυν πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Κώστας Αντωνιάδης που όμως αποσύρθηκε από νωρίς από την υποψηφιότητα του, όπως έπραξε το ίδιο και ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας Αργύρης Πατακάκης.

Εξερχόμενοι της διαδικασίας όλοι οι υποψήφιοι έκαναν λόγο για την ενότητα της παράταξης της Περιφερειακής Αναγέννησης, όπως είχαν υποσχεθεί στον αείμνηστο περιφερειάρχη Γιώργο Παυλίδη. Τέλος από την πλευρά του ο υποψήφιος Κώστας Ζαγναφέρης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι κατέβηκε στην διαδικασία κόντρα στον κομματικό μηχανισμό και έκανε λόγω για “ανθρώπους εκτός Θράκης” που ήρθαν στην περιοχή και με τηλεφωνήματα προσπαθούσαν να επηρεάσουν τους περιφερειακούς συμβούλους.

"Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συναδέλφους, που στήριξαν την υποψηφιότητά μου, και με επέλεξαν, για να υπηρετήσω εφεξής τα συμφέροντα της Περιφέρειάς μας, από τη θέση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ταυτόχρονα με τη χαρά, συναισθάνομαι το μέγεθος της ευθύνης που επωμίζομαι. Οδηγός μου θα είναι το έργο και το όραμα του αείμνηστου Περιφερειάρχη μας, Γεωργίου Παυλίδη.

Οι οικονομικές συγκυρίες είναι πολύ δύσκολες και οι ελλείψεις πόρων μεγάλες. Όμως, θα σταθούμε όλοι μαζί ενωμένοι κοντά στους πολίτες και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, η Διοίκηση θα λειτουργεί συνεκτικά, οι αποφάσεις θα λαμβάνονται συλλογικά και κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος θα έχει ρόλο ενεργό.

Τέλος, θέλω να διαβεβαιώσω τους συμπολίτες μας, πως όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό, για να έρθουν καλύτερες μέρες για την Περιφέρειά μας" δήλωσε ο νέος Περιφερειάρχης.

Ο Χρήστος Μέτιος γεννήθηκε το 1968 στην Κομοτηνή. Πτυχιούχος του Μαθηματικού Τμήματος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με Μεταπτυχιακό στη Στατιστική και Επιχειρησιακή Έρευνα από το ίδιο Πανεπιστήμιο. Εκλέχτηκε Αντιπεριφερειάρχης το 2014. Δημοτικός Σύμβουλος Κομοτηνής από το 2006 μέχρι το 2014. Διετέλεσε Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Κομοτηνής. Νομαρχιακός Σύμβουλος Ροδόπης την περίοδο 1998 – 2002. Εκλέχτηκε μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας στο συνέδριο του Απριλίου 2016. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του υπήρξε υπεύθυνος πόλης της ΔΑΠ–ΝΔΦΚ Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Μαθηματικού και διετέλεσε μέλος της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και του Κεντρικού Συμβουλίου της ΦΕΑΠΘ και της ΕΦΕΕ. Δίδαξε μαθηματικά για πολλά χρόνια και παράλληλα εργαζόταν για την οικογενειακή εμπορική επιχείρηση στη Ροδόπη. Είναι έγγαμος και πατέρας μίας κόρης.

επιστροφή στην κορυφή