Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652
ΡΟΗ 24/7:

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης τίμησε τους πρωταθλητές Παραολυμπιονίκες του Ρίο

31-204349paraolympion

Βράβευση κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

Τους αθλητές και τις αθλήτριες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και διακρίθηκαν το καλοκαίρι στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, στη Βραζιλία, βράβευσε το απόγευμα της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο του Κεντρικού Δήμου.

Συνολικά, τιμήθηκαν έντεκα Παραολυμπιονίκες που κατέκτησαν χρυσά, αργυρά και χάλκινα μετάλλια, καθώς και όσοι κατάφεραν να διακριθούν στα αγωνίσματα τους.

Τα θερμά συγχαρητήρια του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, που απουσίαζε από τη συνεδρίαση, μετέφερε ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παναγιώτης Αβραμόπουλος.

«Οι άνθρωποι αυτοί μας δίνουν κουράγιο και δύναμη και κάνουν όσα μας φαίνονται αδιανόητα. Μπορούν και ξεπερνούν όλες τις αντιξοότητες και καταλαμβάνουν μια θέση στο πάνθεον των ηρώων στον αθλητισμό», είπε ο κ. Αβραμόπουλος.

Από την πλευρά του, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για δράσεις Αθλητισμού, Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης, τους ευχήθηκε υγεία ενόψει των επόμενων Παραολυμπιακών Αγώνων που θα γίνουν το 2020 στο Τόκιο, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να περάσουμε ένα μήνυμα στην Πολιτεία. Να στέκεται δίπλα σε αυτούς τους αθλητές, να τους δώσει όλα τα εφόδια να προχωρήσουν και τα επόμενα χρόνια σε επιτυχίες».

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε τους αθλητές και τις αθλήτριες «πρωταθλητές στη ζωή, που δίνουν μάχη και αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση».

Τα συγχαρητήριά τους στους Παραολυμπιονίκες του Ρίο και τους προπονητές τους, έδωσαν επίσης οι επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων.

Από το δημοτικό συμβούλιο βραβεύτηκαν οι αθλητές: Θανάσης Κωνσταντινίδης (1η θέση στίβος, σφαίρα και 2η θέση στίβος, κορίνα), Δημήτρης Σεκινίδης (2η θέση στίβος, σφαίρα), Δημήτρης Ζησίδης (3η θέση στίβος, σφαίρα και 6η θέση στίβος, κορίνα), Χαράλαμπος Ταϊγανίδης (4η θέση κολύμβηση 100μ. ύπτιο και 6η θέση κολύμβηση 50μ. ελεύθερο), Βαλασία Κυργιοβανάκη (4η θέση στίβος, σφαίρα), Ευστράτιος Νικολαίδης (4η θέση, στίβος, σφαίρα), Πασχάλης Κουλούμογλου (5η θέση, άρση βαρών σε πάγκο), Μαρία Καλπακίδου (5η θέση, κολύμβηση 100μ. ύπτιο και 5η θέση κολύμβηση 50μ. ύπτιο), Χρυσούλα Αντωνιάδου και Παναγιώτης Χριστάκης (5η θέση, κολύμβηση 4x50μ. ελεύθερο μεικτό και κολύμβηση 100μ. πρόσθιο γυναικών) καθώς και ο Γκρέμισλαβ Μωϋσιάδης (8η θέση άρση βαρών σε πάγκο 80κ.).

ΑΠΕ-ΜΠΕ

επιστροφή στην κορυφή