Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Διαμαρτυρία στο Λιτόχωρο Πιερίας για τους δολοφόνους των ζώων

LitoxoroFolesDiamartyria-20-620x424

Δεκάδες κρούσματα δηλητηριάσεων αθώων τετράποδων

Αρκετοί ήταν εκείνοι που το μεσημέρι της Κυριακής 30 Οκτωβρίου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο του Λιτοχώρου και με πανό και πλακάτ στα χέρια διαδήλωσαν για τα εγκλήματα που συμβαίνουν στα ζώα και κυρίως για την χρήση των δηλητηριασμένων δολωμάτων – τις γνωστές φόλες – με τις οποίες κάτοικοι του Λιτοχώρου εδώ και χρόνια ξεπαστρεύουν αδέσποτα και μη πλάσματα. Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο δήμαρχος Δίου - Ολύμπου Κώστας Δημόπουλος.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές η δηλητηρίαση των ζώων γενικότερα στον Δήμο Δίου – Ολύμπου τους τελευταίες μήνες έχει πάρει διαστάσεις πανδημίας."Η συγκέντρωση ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένη, καθώς συμμετείχαν πλήθος φιλόζωων ανθρώπων, οι οποίοι κατέφθασαν στο Λιτόχωρο από πολλές περιοχές της Βορείου Ελλάδος, αλλά φυσικά και φιλόζωοι κάτοικοι του ίδιου του Λιτόχωρου".

Οι συμμετέχοντες, έχοντας λάβει την άδεια της Αστυνομίας, έκλεισαν για λίγη ώρα τον κεντρικό δρόμο της πόλης, κάνοντας πορεία προς την πλατεία, φωνάζοντας παράλληλα δυναμικά συνθήματα και υψώνοντας πλακάτ και πανό. Η όλη διαμαρτυρία κράτησε περίπου δύο ώρες και διεξήχθη ειρηνικά.

 

LitoxoroFolesDiamartyria-8-1024x576

 

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν:

Να ευαισθητοποιήσει την τοπική κοινωνία ώστε να μην ανέχεται, αλλά να καταγγέλλει αυτές τις αποτρόπαιες πράξεις.

Να προτρέψει τις τοπικές αρχές και τον Δήμο να εφαρμόσουν δυναμικά τον νόμο 4039/2012, σύμφωνα με τον οποίο η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον 2 ετών και χρηματική ποινή 30.000 €.

Οι μαζικές δολοφονίες ζώων δυσφημίζουν αυτόν τον όμορφο και περήφανο τόπο όσο το θλιβερό αυτό φαινόμενο δεν εκλείπει.

"Δυστυχώς οι δηλητηριάσεις ζώων το τελευταίο διάστημα, με τη μορφή της φόλας, έχουν ξεφύγει από κάθε έλεγχο και εξοντώνουν αδιακρίτως αδέσποτα αλλά και δεσποζόμενα ζώα. Κάθε βδομάδα χάνονται με μαρτυρικό τρόπο ζώα κάθε είδους όπως σκύλοι και γάτες, μέχρι και περιστέρια, γλάροι, σκίουροι και αλεπούδες! Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο, να δηλητηριάζονται ζώα, ακόμη και μέσα σε αυλές!" επισημαίνουν οι διοργανωτές που ήταν η εθελοντική ομάδα «Αδέσποτα Ζώα Θεσσαλονίκης» και ο σύλλογος Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Δράση Εθελοντών Δίου - Ολύμπου «ο Περίτας».

Το τελικό συμπέρασμα της διαμαρτυρίας, όπως διατυπώθηκε και σε ψήφισμα το οποίο υπέγραψαν οι συμμετέχοντες σε αυτήν, ήταν πως η ανοχή στην κακοποίηση των ζώων και δη στο φαινόμενο των δηλητηριάσεων είναι πλέον μηδενική και κανείς δεν μπορεί να υπολογίζει στην σιωπή τους.

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ

 

 

www.zoosos.gr

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos