xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Απάτη με δήθεν επιχείρηση από την Ιταλία στη Χαλκιδική

apath koustoumatos

Συνελήφθη ένας 57χρονος επ' αυτοφώρω - Πάνω από 10.000 ευρώ κατάφεραν να πάρουν από τα θύματα

 

Με το πρόσχημα της υποτιθέμενης επιχειρηματικής συνεργασίας με εργοστάσιο που παράγει σκυλοτροφές στην Ιταλία, πλησίασε ένας 57χρονος τον Μάρτιο του 2016 δύο αδέλφια στη Χαλκιδική. Ο 57χρονος, που παρίστανε τον μεσάζοντα, κατάφερε να πείσει τα δύο αδέλφια να αποφασίσουν να ξεκινήσουν επιχείρηση στα Ν. Μουδανιά, ως αποκλειστικοί αντιπρόσωποι του εργοστασίου της Ιταλίας. Για να είναι πιο πειστικό το σενάριο, εμφανιζόταν τηλεφωνικά μια γυναίκα (συνεργός του 57χρονου) η οποία παρίστανε την ιδιοκτήτρια, η οποία τους υπόσχονταν την ίδρυση και λειτουργία αντιπροσωπείας στην Ελλάδα, που θα έκανε εισαγωγές των προϊόντων του εργοστασίου.
Τα δύο αδέλφια από τον Μάρτιο μέχρι τέλος Οκτωβρίου, κατέβαλαν στον 57χρονο 10.700 ευρώ, ενώ παράλληλα οι παθόντες υπέστησαν και οικονομική ζημιά που εκτιμάται ότι ξεπερνά τις 34.000 ευρώ και αφορούσε το λειτουργικό κόστος προετοιμασίας της υποτιθέμενης επιχείρησης.
Ωστόσο βλέποντας τα δύο αδέλφια ότι δεν υπάρχει αποτέλεσμα, απευθύνθηκαν στην Αστυνομία και μετά την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου, συνελήφθη επ’ αυτοφώρω ο 57χρονος, χθες Τρίτη, τη στιγμή που παραλάμβανε από τους παθόντες το προσυμφωνηθέν χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ και σε βάρος του, καθώς και της συνεργού του, σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Τελευταία τροποποίηση στιςΤετάρτη, 02 Νοεμβρίου 2016 13:08
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2