Χωριάτικη tricolore
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Με πόσο απλά υλικά που έχεις στο ψυγείο και στο καλάθι του μανάβη σου, μπορείς να φτιάξεις μια απίστευτη μακαρονάδα και μάλιστα σε λίγα μόνο λεπτά!
Υλικά:
1 πακέτο tricolore
250 γρ. φέτα
3 πιπεριές (πράσινες, κόκκινες)
1 κρεμμύδι ξερό σε μεγάλα κομμάτια
σάρκα από 2 τομάτες
15 φιλεταρισμένες ελιές
*πρτ μανιτάρια
*πρτ κυβάκια μελιτζάνας
ελαιόλαδο
1 κ.σούπας μηλόξυδο
αλάτι και πιπέρι
ρίγανη
Εκτέλεση:
Βράζουμε τα μακαρόνια μας για 1 λεπτό λιγότερο, απ’όσο γράφει επάνω στο πακέτο τους.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, ρίχνουμε λάδι και μόλις ζεσταθεί, τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά μας μέχρι να γυαλίσουν καλά και μαραθούν μέχρι πριν πάρουν χρώμα(όλα εκτός της τομάτας). Σβήνουμε με μηλόξυδο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αν δεν έχει υγρά από τα λαχανικά, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο. Αφού βράσουν τα μακαρόνια μας, τα προσθέτουμε στο βαθύ τηγάνι και πασπαλίζουμε με ρίγανη, προσθέτουμε τα κυβάκια φέτας και flakes από σάρκα τομάτας.
Σερβίρεται ζεστό.
Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 4,80 ευρώ
Μερίδες: 4
Όλα τα λαχανικά μας, διαλέχτηκαν από τα ράφια της φρουτεμπορικής Καβάλογλου.
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου