ΡΟΗ 24/7:

Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 gr17

 Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΚΜΑΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΜΑΣ

 

Η γνώση της αγγλικής γλώσσας είναι το πιο σημαντικό εφόδιο που μπορεί να έχει κάποιος στις μέρες μας. Η ραγδαία αύξηση της τεχνολογίας, του διαδικτύου καθώς και η παρουσία πολυεθνικών εταιριών καθιστούν την γνώση των Αγγλικών αναγκαία. Η εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας δεν αποτελεί πλέον χόμπι, όπως στο παρελθόν, αλλά μια αναγκαιότητα για την νέα γενιά. Η γλωσσομάθεια είναι απαραίτητη και βοηθά ακόμα και στην αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου διότι καθίσταται εφικτό να επικοινωνήσει με αλλόγλωσσους είτε στην χώρα του είτε στο εξωτερικό. Διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες του ατόμου, την κριτική ικανότητα και δημιουργεί νέους τρόπους σκέψης και νοητικές δεξιότητες. Επίσης, με την άριστη γνώση της αγγλικής κάποιος μπορεί να ανακαλύψει τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα άλλων λαών.

Έχοντας ως εφόδιο την γνώση της αγγλικής κάποιος μπορεί να παρακολουθήσει με άνεση κινηματογραφικές ταινίες καθώς και την διεθνή μουσική σκηνή, αφού θα καταννοεί πλήρως το νόημα τους. Οι νεότεροι σε ηλικία χρησιμοποιούν αγγλική ορολογία και φράσεις στα παιχνίδια που παίζουν στον υπολογιστή ή στην τηλεόραση καθώς και σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αυτός είναι και ένας βασικός λόγος που η νεολαία μαθαίνει ευκολότερα να χρησιμοποιεί την γλώσσα, διότι την χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση σε διάφορες δραστηριότητες είτε εκπαίδευσης, είτε ψυχαγωγίας.

Όσο αναφορά τον επαγγελματικό τομέα, τα αγγλικά αποτελούν «κλειδί» για μια επιτυχημένη καριέρα. Η άριστη γνώση της γλώσσας αποτελεί σημαντικό διαβατήριο προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στην αγορά εργασίας. Για αυτό το λόγο παρατηρούμε πλέον πολλοί ενήλικες να αποφασίζουν να τελειοποιήσουν τις γνώσεις τους ή ακόμα και να μάθουν αγγλικά από μηδενικη βάση. Στην Ελλάδα και ιδιαίτερα στην περιοχή μας, η ανάπτυξη και η δραστηριότητα στον τουριστικό τομέα προϋποθέτει τουλάχιστον την «καλή» γνώση των αγγλικών.

Ένας άλλος τομέας που είναι σημαντική η γνώση ξέννης γλώσσας είναι η ανώτατη εκπαίδευση καθώς οι φοιτητές είναι απαραίτητο να ανατρέχουν σε ξενόγλωσση βιβλιογραφία για την εκπόνηση των εργασιών τους, της πτυχιακής τους και άλλων ερευνητικών διεργασιών που είναι απαραίτητες για την απόκτηση προπτυχιακού ή μεταπτυχιακού πτυχίου.

Συμπερασματικά, η εκμάθηση ξένων γλωσσών και ειδικότερα της Αγγλικής γλώσσας, είτε για μελέτη, έρευνα, ψυχαγωγία, είτε για επαγγελματικές ανάγκες, είτε για απλή προσωπική ευχαρίστηση και εξέλιξη, κρίνεται πλέον επιτακτική για όλες τις ηλικίες.

 

Της Γρίβα Γεωργίας

Γλωσσικό εργαστήρι Γρίβα

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 03 Νοεμβρίου 2016 21:44

Τελευταία άρθρα από τον/την Γρίβα Γεωργία

επιστροφή στην κορυφή