ΡΟΗ 24/7:

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση

orwmosia16

Το πρωί της Κυριακής το Υπουργικό Συμβούλιο

 

Ορκίστηκαν, στις 13.00 μ.μ. του Σαββάτου τα νέα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, μετά τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής.
Από τους Υπουργούς , οι 10 ορκίστηκαν με θρησκευτικό όρκο και οι υπόλοιποι 22 με πολιτικό.
Πρώτος υπέγραψε ο Πάνος Σκουρλέτης, που μετακινήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών.
Aύριο, Κυριακή, θα γίνει η πρώτη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση, ενώ οι τελετές παράδοσης- παραλαβής στα υπουργεία θα γίνουν τη Δευτέρα.

Ανασχηματισμός με στόχο τη δεύτερη αξιολόγηση

Με τον ανασχηματισμό ο Πρωθυπουργός έδειξε τη διάθεσή του να κλείσει γρήγορα η δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσει σε μία ακόμη προσπάθεια να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στην οικονομία.
Η νέα κυβέρνηση αποτελείται από 48 άτομα με νέα πρόσωπα: Τον Δημήτρη Παπαδημητρίου να είναι ο νέος Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος είναι ο νέος Υπουργός, που θα ασκεί παράλληλα και καθήκοντα κυβερνητικού εκπροσώπου, ο Κώστας Γαβρόγλου, αντικαταστάτης του Νίκου Φίλη στο  Υπουργείο Παιδείας, η ηθοποιός Λυδία Κονιόρδου που διορίστηκε Υπουργός Πολιτισμού, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, μέχρι σήμερα διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ που αναλαμβάνει Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, η Έφη Αχτσιόγλου που διορίστηκε Υπουργός Εργασίας. Επίσης στην κυβέρνηση μπαίνουν από τους Ανεξάρτητους Έλληνες ο Κώστας Ζουράρις ως Υφυπουργός Παιδείας και ο Βασίλης Κόκκαλης ως Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Εκτός υπουργικού συμβουλίου βρέθηκε μετά τον ανασχηματισμό η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, από το Υπουργείο Υποδομών, όπως επίσης και ο Νίκος Φίλης που φαίνεται πως πλήρωσε την κόντρα του με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ο Αριστειδής Μπαλτάς που απομακρύνθηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης από το Υπουργείο Οικονομικών, ο Δημήτρης Μάρδας από το Υπουργείο Εξωτερικών, η Σία Αναγνωστοπούλου από το Παιδείας.
Από το κυβερνητικό σχήμα απομακρύνθηκαν επίσης ο Υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Ξυδάκης, η Υφυπουργός Οικονομίας Θεοδώρα Τζάκρη, ο επίσης προερχόμενος από το ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης και ο Υφυπουργός Παιδείας Θεοδόσης Πελεγρίνης.

επιστροφή στην κορυφή