Κρητικά προϊόντα, ΔΕΘ, ρακές και γραβιέρες...
- Γράφτηκε από τον Αγιαννίδου Αθηνά
- μέγεθος γραμματοσειράς μείωση του μεγέθους γραμματοσειράς αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
- Κατηγορία ΓΕΥΣΗ ΓΝΩΣΗ
- Εκτύπωση
Φυσικά και η αγαπημένη μου κουτάλα ήταν εκεί!
Λατρεμένη Κρήτη όχι μόνο για τις ομορφιές της, τις παραλίες της, την ιστορία της, την παράδοσή της αλλά και τα προϊόντα της. Κάθε φορά που ορέγομαι κάτι, μπαίνω στη διαδικασία να παραγγήλω από γνωστό κατάστημα της παλιάς αγοράς Χανίων. Αυτή τη φορά, είχα την χαρά να γνωρίσω παραγωγούς από κοντά, να γευτώ, να τσουγκρίσω ποτήρια με ρακές μαζί τους, να δοκιμάσω νέες προτάσεις με βάση το χαρούπι, που στην Κρήτη το έχουν ως βασικό στοιχείο σε πολλές συνταγές τους.
Τι να πω για τις εκρήξεις που δημιουργεί στον ουρανίσκο η καπνιστή γραβιέρα; Υψηλής ζύμωσης κίτρινο τυρί, που χρησιμοποιώ σε πολλές μου συνταγές για τραπέζια που κάνω σε φίλους. Και μάλιστα από τον Ψηλορείτη! Πόσα θα πρέπει να πω για την ένταση της τσικουδιάς που νιώθεις κατά την κατάποση; Νομίζεις οτι γιατρεύει καθετί σε έχει πληγώσει μεταφορικά και κυριολεκτικά! Πόσο πιο δυνατό για την παράδοση του νησιού, από το να χρησιμοποιείς βάσεις όπως το χαρούπι, για να δημιουργήσεις νέα προϊόντα;
Όσο μπορεί να χαίρονται οι ίδιοι οι Κρητικοί, άλλο τόσο χάρηκα κι εγώ που δοκίμασα όλα αυτά που είναι λόγος για να είναι περήφανοι!
Λυχναράκια, ελαιόλαδο, μυρωδικά, παξιμάδια και κουλουράκια, χαρουπάλευρο, αγνό μέλι, απάκι, γραβιέρες και φυσικά ρακές!!!
Με χορούς και πατινάδες, ρίχνει την αυλαία της η 6η παγκρήτια έκθεση στο περίπτερο 12 της Δ.Ε.Θ., με τίτλο «ΚΡΗΤΗ: Η μεγάλη συνάντηση».
Σε μια Θεσσαλονίκη, που από πλευράς καιρού θύμιζε Λονδίνο, ήμασταν εκεί και το χαρήκαμε!
Καλή αντάμωση Χανιώτες!!!
Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά
- Κάθε άνθρωπος, αρκεί να έχει θέληση και να ακολουθεί τις καθοδηγήσεις-συμβουλές του δασκάλου του μπορεί σε λίγα χρόνια να καταφέρει να συντάσσει ένα κείμενο στα αγγλικά, εκφράζοντας τα επιχειρήματα του ορθά και με πλούσιο λεξιλόγιο.
- Αμύγδαλο το αντιβιοτικό
- Μουσταλευριά: Παραδοσιακή αγιορείτικη συνταγή
- Πόσο καλός είσαι στο θέμα «ψάρι»;
- Κριθαρότο με άρωμα Μεσογείου