ΡΟΗ 24/7:

Κρητικά προϊόντα, ΔΕΘ, ρακές και γραβιέρες...

krit1
Φυσικά και η αγαπημένη μου κουτάλα ήταν εκεί!


Λατρεμένη Κρήτη όχι μόνο για τις ομορφιές της, τις παραλίες της, την ιστορία της, την παράδοσή της αλλά και τα προϊόντα της. Κάθε φορά που ορέγομαι κάτι, μπαίνω στη διαδικασία να παραγγήλω από γνωστό κατάστημα της παλιάς αγοράς Χανίων. Αυτή τη φορά, είχα την χαρά να γνωρίσω παραγωγούς από κοντά, να γευτώ, να τσουγκρίσω ποτήρια με ρακές μαζί τους, να δοκιμάσω νέες προτάσεις με βάση το χαρούπι, που στην Κρήτη το έχουν ως βασικό στοιχείο σε πολλές συνταγές τους.

krit2
krit3
Τι να πω για τις εκρήξεις που δημιουργεί στον ουρανίσκο η καπνιστή γραβιέρα; Υψηλής ζύμωσης κίτρινο τυρί, που χρησιμοποιώ σε πολλές μου συνταγές για τραπέζια που κάνω σε φίλους. Και μάλιστα από τον Ψηλορείτη! Πόσα θα πρέπει να πω για την ένταση της τσικουδιάς που νιώθεις κατά την κατάποση; Νομίζεις οτι γιατρεύει καθετί σε έχει πληγώσει μεταφορικά και κυριολεκτικά! Πόσο πιο δυνατό για την παράδοση του νησιού, από το να χρησιμοποιείς βάσεις όπως το χαρούπι, για να δημιουργήσεις νέα προϊόντα;

krit4
krit14
Όσο μπορεί να χαίρονται οι ίδιοι οι Κρητικοί, άλλο τόσο χάρηκα κι εγώ που δοκίμασα όλα αυτά που είναι λόγος για να είναι περήφανοι!
Λυχναράκια, ελαιόλαδο, μυρωδικά, παξιμάδια και κουλουράκια, χαρουπάλευρο, αγνό μέλι, απάκι, γραβιέρες και φυσικά ρακές!!!

krit7
krit15
Με χορούς και πατινάδες, ρίχνει την αυλαία της η 6η παγκρήτια έκθεση στο περίπτερο 12 της Δ.Ε.Θ., με τίτλο «ΚΡΗΤΗ: Η μεγάλη συνάντηση».
Σε μια Θεσσαλονίκη, που από πλευράς καιρού θύμιζε Λονδίνο, ήμασταν εκεί και το χαρήκαμε!
Καλή αντάμωση Χανιώτες!!!

krit8

Τελευταία τροποποίηση στιςΚυριακή, 06 Νοεμβρίου 2016 18:23
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Λιγκουίνι με θαλασσινά Μπακαλιάρος στη γάστρα »
επιστροφή στην κορυφή