xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Τρεις ειδικότητες εκπαίδευσης για τους κρατούμενους στις Αγροτικές Φυλακές Κασσάνδρας

fulakes kassandras pinakida

Από το Δ.ΙΕΚ Κασσάνδρας

 

Τρείς ειδικότητες προσφέρονται στους κρατούμενους σπουδαστές των Αγροτικών Φυλακών Κασσάνδρας, για το εκπαιδευτικό έτος 2016-17 από το Δ.ΙΕΚ Κασσάνδρας. Συγκεκριμένα λειτουργούν οι ειδικότητες: "Τεχνικός Μηχανοτρονικής", "Τεχνικός Γαλακτοκομίας-Τυροκόμος" και "Τεχνικός Αμπελουργίας και Οινολογίας".
«Η εκπαίδευση στο χώρο των Φυλακών είναι μείζονος σημασίας για την ομαλή επανένταξη των κρατουμένων στην κοινωνία μετά την αποφυλάκισή τους, όχι μόνον επειδή τους εξασφαλίζει μεγαλύτερες πιθανότητες εξεύρεσης εργασίας, αλλά κι επειδή βοηθά στην αναβάθμιση της προσωπικότητας των φυλακισμένων, στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησής τους και συνδέεται με τη μείωση της υποτροπής», σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση του Δ.ΙΕΚ Κασσάνδρας.
Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ακόμη ότι «Η στήριξη της λειτουργίας και της εξέλιξης των εκπαιδευτικών δομών των φυλακών είναι απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλισθεί η συνέχιση του έργου τους και η βελτίωση της ποιότητας της Παιδείας που προσφέρεται στους κρατούμενους. Τα προβλήματα υλικοτεχνικού εξοπλισμού και υποδομών είναι πολλά και θέτουν εμπόδια στην εκπαιδευτική διαδικασία», τονίζοντας ότι το Δ.ΙΕΚ δεν διέθετε Ηλεκτρονικό Υπολογιστή, ούτε εκτυπωτή, ούτε θερμαντικά σώματα, ωστόσο η ανταπόκριση του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Παναγιώτη Ανανιάδη ήταν άμεση στο αίτημα για τον υλικοτεχνικό και τεχνολογικό εξοπλισμό, που ήταν απαραίτητος για την εύρυθμη και αποτελεσματική λειτουργία του Ιδρύματος, κάτι για το οποίο το Δ.ΙΕΚ Κασσάνδρας τον ευχαριστεί.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2