Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπακαλιάρος στη γάστρα

mpakaliaros-me-duosmo
Φρέσκο ψαράκι και φρέσκα λαχανικά. Ένας συνδυασμός αχτύπητος.


Υλικά:
2 μπακαλιάροι των 350γρ.
4 πατάτες σε ροδέλες
3 καρότα σε ροδέλες
3-4 κλωνάρια δυόσμο
αλάτι και πιπέρι
ελαιόλαδο
1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
1 πρέζα θυμάρι φρέσκο


Εκτέλεση:
-Κόβετε τον μπακαλιάρο στα 2 και τον λαδώνετε. Έπειτα πασπαλίζετε μέσα και έξω με αλατοπίπερο.
-Στη γάστρα, στρώνετε τις πατάτες και τα καρότα. Αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με δυόσμο και θυμάρι. Ραντίζετε με ελαιόλαδο και προσθέτετε 1 κούπα ζεστό νερό. Φουρνίζετε για 40 λεπτά.
-Έπειτα, ανοίγετε το καπάκι της γάστρας, περιχύνετε με χυμό λεμονιού, πασπαλίζετε και με το ξύσμα και τοποθετείτε τα κομμάτια ψαριού. Φουρνίζετε χωρίς καπάκι για άλλα 20 λεπτά.

Το φαγητό σας είναι έτοιμο!
Επιλέξτε λευκόΑσύρτικο Αφυταίων Γαίαγια να συνοδεύσετε άριστα το ψάρι σας.
Ολόφρεσκα μπακαλιαράκια θα βρείτε τοιχθυοπωλείο του Πανανούστο κέντρο των Νέων Μουδανιών.

Λαχανικά ολόφρεσκα, προμηθευτήκαμε από τα ράφια μαναβικής της φρουτεμπορικής Καβάλογλου.

Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά

Halkidikifocus 2014-2020