xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ξηλώνονται και οι υπόλοιποι πυλώνες φωτισμού του 1ου Δημοτικού Καλλικράτειας

1o dhmotiko kall ghpedo

- Κλειστό για δύο μέρες το σχολείο - Αναμένεται το πόρισμα του εμπειρογνώμονα


Κλειστό θα παραμείνει το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ν. Καλλικράτειας για δύο ακόμη μέρες (10 και 11 Νοεμβρίου), μετά την πτώση πυλώνα φωτισμού και τον τραυματισμό μιας μαθήτριας της Β’ Δημοτικού, ενώ αύριο Πέμπτη συνεργείο θα βρεθεί στον αύλειο χώρο του σχολείου για να "ξηλώσει" και τους υπόλοιπους πυλώνες φωτισμού.
Να υπενθυμίσουμε ότι στις 12.30 το μεσημέρι της Τρίτης, την ώρα που οι μαθητές επέστρεφαν από περίπατο, κατέρρευσε ένας από τους πυλώνες φωτισμού (του ποδοσφαιρικού γηπέδου του σχολείου) χτυπώντας κατά την πτώση του το κοριτσάκι, που εκείνη την ώρα έμπαινε πρώτη στο σχολείο. Η μαθήτρια της Β’ Δημοτικού είναι εκτός κινδύνου, θα παραμείνει ωστόσο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης και τις επόμενες μέρες για παρακολούθηση (δείτε αναλυτικά εδώ).

Διενέργεια αυτοψίας

Κατόπιν τον παραπάνω γεγονότων, ο Δήμος Ν. Προποντίδας, αποφάσισε την αναστολή της λειτουργίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Καλλικράτειας και του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ν. Καλλικράτειας (που στεγάζεται στο ίδιο κτήριο) και σήμερα το πρωί ειδικός πραγματογνώμονας έκανε αυτοψία στο χώρο, ώστε να εκτιμήσει την κατάσταση που βρίσκονται οι υπόλοιποι πυλώνες στην αυλή του σχολείου.
Μιλώντας στο halkidikifocus ο Δήμαρχος Ν. Προποντίδας Μανώλης Καρράς, ανέφερε ότι ο πραγματογνώμονας συνέστησε την απομάκρυνση των πυλώνων φωτισμού άμεσα. «Αποφασίστηκε να μη λειτουργήσει για δύο μέρες το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλλικράτειας. Αύριο το πρωί θα πάει στο σχολείο συνεργείο ώστε να αφαιρέσει όλους τους πυλώνες φωτισμού που υπάρχουν στον αύλειο χώρο του σχολείου. Από εκεί και πέρα, περιμένουμε το πόρισμα του πραγματογνώμονα, ώστε να ξέρουμε ποιος ευθύνεται», κατέληξε ο Δήμαρχος.

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 11:54
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2