ΡΟΗ 24/7:

Αφιέρωμα για τα 50 χρόνια παρουσίας του Χρ. Νικολόπουλου

nikolopoulos

Θα παρουσιαστεί το βιβλίο για τη ζωή του

 

Εκδήλωση για τα 50 χρόνια προσφοράς του Χρήστου Νικολόπουλου στην Ελληνική Λαϊκή Μουσική διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Κέντρο Πολιτισμού σε συνεργασία με τις εκδόσεις «ΑΛΚΥΩΝ», την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου στις 20.15, στο Κινηματοθέατρο «Αλέξανδρος» (Εθνικής Αμύνης 1) στη Θεσσαλονίκη.
Στην εκδήλωση θα γίνει και η παρουσίαση του βιβλίου του Κώστα Μπαλαχούτη: Χρήστος Νικολόπουλος «Η Ζωή μου… τα τραγούδια μου».
Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι:
- Βούλα Πατουλίδου – Ολυμπιονίκης, Αντιπεριφερειάρχης
- Φίλιππος Γράψας – Στιχουργός
- Γιώργος Ζήκας – Συνθέτης
- Κώστας Μπλιάτκας – Δημοσιογράφος, συγγραφέας
- Στάθης Παχίδης – Τραγουδοποιός, αρθρογράφος
- Θανάσης Γιώγλου – Μουσικός ερευνητής
Συντονίζει η Μαρία Στύλου – Ραδιοφωνική παραγωγός

Πρόκειται για την βιογραφία ενός ανεπανάληπτου συνθέτη, ενός βιρτουόζου του μπουζουκιού, ενός πρωταγωνιστή, αλλά και εργάτη της τέχνης του. Μνημειώδεις στιγμές του ελληνικού τραγουδιού, μνήμες, πρόσωπα, καταστάσεις, πολύτιμες πληροφορίες, μαγικές, αλλά και πικρές στιγμές, γοητευτικά παραλειπόμενα. Οι σπουδαίοι συνοδοιπόροι και το κλίμα των εποχών που έλαμψαν μαζί του σε συνδυασμό με το σήμερα, όπου ο Νικολόπουλος συνεχίζει να μας χαρίζει στάγματα μέσα από το ανεξάντλητο οπλοστάσιό του. Όλα αυτά και άλλα μοναδικά μέσα από τη ματιά ενός διακεκριμένου μουσικού ερευνητή, συγγραφέα και ξεχωριστού ανθρώπου του τραγουδιού, Κώστα Μπαλαχούτη.

Στο τέλος της εκδήλωσης θα ακολουθήσουν μουσικές με το συγκρότημα του μουσικοσυνθέτη Κώστα Βελλιάδη και τον Χρήστο Νικολόπουλο.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

επιστροφή στην κορυφή