Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2017

MPOYTARHS

Στα 17,5 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός

Τις προτεραιότητες της διοίκησης του για το έτος 2017 ανέδειξε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Διαβούλευσης του Κεντρικού Δήμου, τονίζοντας πως ο προϋπολογισμός του Τεχνικού Προγράμματος για τον επόμενο χρόνο ανέρχεται στο ποσό των περίπου 17,5 εκατ. ευρώ.

"Το πρώτο ζήτημα στο οποίο εστιάζουμε είναι οι συντηρήσεις κτιρίων, σχολείων, δημόσιου χώρου και αστικού εξοπλισμού. Η πόλη πρέπει να είναι λίγο πιο νοικοκυρεμένη. Το δεύτερο σημαντικό θέμα είναι μια μελέτη για την ονοματοθεσία των οδών, καθώς, όπως πιθανόν γνωρίζετε οι πινακίδες ονοματοθεσίας των οδών απουσιάζουν από τους περισσότερους δρόμους της πόλης. Το τρίτο θέμα αφορά τις αναπλάσεις σε πάρκα και χώρους πρασίνου, αλλά και η δενδροφύτευση σε δρόμους όπως η Ιασωνίδου ή η Κασσάνδρου, ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε μια πνοή", ανέφερε ο κ.Μπουτάρης.

O δήμαρχος, στην τοποθέτησή του προς τα μέλη της Επιτροπής Διαβούλευσης, έκανε λόγο για τα εμπόδια που συναντά η διοίκηση του Δήμου, λόγω κακοδιαχείρισης του παρελθόντος, που όμως δεν εμπόδισαν στην κατάρτιση ενός προϋπολογισμού για το επόμενο έτος.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών 'Εργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, αναφερόμενος στο Τεχνικό Πρόγραμμα, εξήγησε πως τα περίπου 5,6 εκατ. ευρώ αφορούν συνεχιζόμενα έργα και μελέτες και τα 11,8 τις νέες ενδείξεις.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2017 προγραμματίζονται έργα για τα Κοιμητήρια, όπως η ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών αλλά και η εκπόνηση μελετών για την ανέγερση αποτεφρωτηρίου, η ανάπλαση των χώρων πρασίνου και η αναβάθμιση του οδικού δικτύου και του δικτύου ηλεκτροφωτισμού.

Η αντιδήμαρχος Οικονομικών, Γιούλη Ρανέλλα, από την πλευρά της, υπογράμμισε το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης και τις συνέπειες του, ενώ για τον προϋπολογισμό εσόδων και δαπανών του 2017 σημείωσε ότι χαρακτηρίζεται από σημαντική μείωση εσόδων ύψους 6 εκατ. ευρώ και αφορά τη λήξη του προγράμματος απόδοσης παρακρατηθέντων πόρων από την Κεντρική Κυβέρνηση.

"Θα γίνει προσπάθεια εξεύρεσης πόρων ώστε να μην περιοριστεί το έργο του Δήμου. Επιπλέον, θα εκμεταλλευτούμε τυχόν ευνοϊκές ρυθμίσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων μας", υποστήριξε η κ. Ρανέλλα.

επιστροφή στην κορυφή

xrysopoulos