Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η τρομοκρατία στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής των υπουργών Τουρισμού

pot 209892085

Στο πλαίσιο της έκθεσης WTM

Πάνω από 100 υπουργοί τουρισμού έδωσαν "το παρόν" στη σύνοδο κορυφής των υπουργών του κλάδου, στο πλαίσιο της διεθνής τουριστικής έκθεσης WTM που έριξε την αυλαία της ανανεώνονας το ραντεβού για του χρόνου. Η παρούσα σύνοδο, που πραγματοποιείται για 10η χρονιά προσελκύοντας τα βλέμματα όλων των εκπροσώπων της τουριστικής βιομηχανίας, ασχολήθηκε με το ζήτημα της τρομοκρατίας.

Μάλιστα η εφετεινή σύνοδος κορυφής ζήτησε από από την τουριστική βιομηχανία και τις κυβερνήσεις να εργαστούν από κοινού για να βοηθήσουν τους τουριστικούς προορισμούς να αντιμετωπίσουν την απειλή της τρομοκρατίας, την οποία μάλιστα, ο Γενικός Γραμματέας του UNWTO Taleb Rifai την περιέγραψε ως "δύναμη του σκότους".

Παραμένοντας στο σκέλος της Τρομοκρατίας ο υπουργός Τουρισμού της Αιγύπτου Yehia Rashed διαβεβαίωσε ότι η χώρα του έχει όλα εκείνα τα μέτρα, που απαιτούνται για την προστασία των τουριστών, τόσο σε επίπεδο τεχνολογίας όσο και σε ασφάλειας. Παράλληλα προέτρεψε για συγκεκριμένα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να εισαχθούν σε παγκόσμιο επίπεδο.

Την ίδια στιγμή ο Vinod Zutshi, Γραμματέας Τουρισμού στην κυβέρνηση της Ινδίας, εστίασε στο ζήτημα της έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων ζητώντας μια πιο υπέυθυνη στάση από τις χώρες.

Είναι χαρακτηριστική η πρόσφατη αναφορά από τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Group, ο οποίος είχει αναφέρει ότι "η πιθανότητα να σκοτωθεί κάποιος από μια τρομοκρατική ενέργεια είναι χαμηλότερη από ό, τι να του συμβεί ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα στο δρόμο για το αεροδρόμιο».

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020