Προειδοποίηση
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 652

xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στη Θεσσαλονίκη ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ieronumos 9

Τελετή αναγόρευσής του σε επίτιμο Διδάκτορα Θεολογίας του ΑΠΘ

Επίτιμος Διδάκτορας της Θεολογίας του ΑΠΘ αναγορεύτηκε την Πέμπτη ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Η τελετή αναγόρευσης πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ, παρουσία υπουργών, βουλευτών, πανεπιστημιακών, καθηγητών, του περιφερειάρχη, των Αρχών του Στρατού και της Αστυνομίας, καθώς και του προσωπικού της Σχολής και πλήθος κόσμου.

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «η σημερινή ημέρα αποτελεί κομβικό σημείο στη ζωή μου, ευχαριστώ όσους συνετέλεσαν γι΄αυτό σήμερα αλλά και για τα καλά σας λόγια για το πρόσωπό μου».

«Η πατρίδα μας, έχει ανάγκη από συνεργασία και αυτό είναι το μήνυμά μου. Η Ιεραρχία πάντα συνεδριάζει σοβαρά, ελεύθερα και προσπαθεί να κάνει ότι καλύτερο με αγάπη του ενός προς τον άλλον» πρόσθεσε ο Μακαριώτατος.

Σε άλλο σημείο ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε: «Από τότε που ήρθε η οικονομική κρίση που είναι αποτέλεσμα της πνευματικής κρίσης, εύχομαι ο Θεός να βοηθήσει να πάμε στην απέναντι όχθη, αλλά μέχρι τότε πρέπει να αγωνιστούμε».

Κλείνοντας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε πως «ο σημερινός έπαινος ανήκει στους εθελοντές της Εκκλησίας, και θα ήθελα να τιμήσουμε αυτούς τους ανθρώπους σήμερα, που αγωνίζονται ανιδιοτελώς για το καλό της Εκκλησίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας δεν αναφέρθηκε στο θέμα της επικαιρότητας που έχει να κάνει τη πρόσφατη κόντρα με τον Νίκο Φίλη και την έξοδο του τελευταίου από το υπουργείο Παιδείας.

επιστροφή στην κορυφή