Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χριστούγεννα στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

10

«GALTUK» στις 16 - 17 & 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Το τσίρκο Fiesta Escenica από την Ισπανία για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ένα ταξίδι στην Χώρα Των Ονείρων όπου όλα μπορούν να συμβούν...

Ένα φαντασμαγορικό show, μια παράσταση μοναδική, που κατατάσσεται ανάμεσα στις μεγάλες παραγωγές της Walt Disney ή του Cirque du Soleil, με 25 καλλιτέχνες διαφορετικών εθνικοτήτων επί σκηνής, όπου η μαγεία του τσίρκου συνυπάρχει με τον χορό, το θέατρο, την παντομίμα.

Πρόκειται για το συναρπαστικό ταξίδι ενός κοριτσιού στη Χώρα των Ονείρων, το Galtuk, που οδηγείται σε αυτήν από παραμυθένια όντα, ιπποπόταμους ακροβάτες, flamingos που χορεύουν, παιχνιδιάρικιες ζέβρες και τεράστια ψάρια.

Τι είναι όμως το Fiesta Escénica; Η πρωτότυπη σκηνική παρουσία με την πανδαισία χρωμάτων και εικόνων, τους ατμοσφαιρικούς φωτισμούς και την εκπληκτική ερμηνεία των διεθνούς φήμης συντελεστών, το κατατάσσουν στις καλύτερες ομάδες σύγχρονου τσίρκου παγκοσμίως καθώς προσφέρει στον θεατή ένα πολυθέαμα διαχρονικό. Την καλλιτεχνική ένταση ενισχύουν τα special effects, τα εντυπωσιακά πλούσια κοστούμια και η μαγευτική σκηνογραφία.

Η μοναδικότητα του έγκειται και στο ότι χρησιμοποιεί σκηνικούς χαρακτήρες σε μορφή "animatronic", μία πρωτότυπη μέθοδο μέσω της οποίας οι τεράστιες φιγούρες των ζώων φαίνονται ρεαλιστικές. Για την καινοτομία αυτή, το τσίρκο La Fiesta Escénica τιμήθηκε με το μεγάλου κύρους Βραβείο Roncalli, το 2011 προσδίδοντάς του διεθνή αναγνώριση.

GALTUK... 16, 17 και 18 Δεκεμβρίου απολαμβάνουμε ένα μοναδικό υπερθέαμα για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Λίγα λόγια για το τσίρκο Fiesta Escenica…

Ιδρύθηκε το 1995 στην Αργεντινή από τον Abel Martin που είναι και ο καλλιτεχνικός του διευθυντής.
Ο Abel Martin κατάγεται από την Παταγονία και στα 8 του χρόνια είδε για πρώτη φορά μια παράσταση τσίρκου. Γοητευμένος από τη μαγεία της παράστασης αποφάσισε να ακολουθήσει αυτόν το δρόμο.
Σπούδασε θέατρο, χορό, παντομίμα και τραγούδι. Μερικά χρόνια μετά την ενασχόληση του ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε μιούζικαλ ήταν πλέον έτοιμος να εκπληρώσει το παιδικό του όνειρο ιδρύοντας τη δική του ομάδα με το όνομα Fiesta Escenica.
Το 2001 ταξίδεψαν στην Ισπανία και γοητευμένοι από τη χώρα, τους ανθρώπους, αλλά και τη θερμή τους υποδοχή, αποφάσισαν να μεταφέρουν την έδρα τους εκεί.
Η πρώτη τους διεθνής επιτυχία, ήταν το Χριστουγεννιάτικο show «Navidad» που τους έκανε γνωστούς, εκτός από την Ισπανία, στην Κεντρική και Νότια Αμερική και στην Κορέα. Ακολούθησε πλήθος επιτυχιών, όπως το «Ekus» και το «Circus in Sepia», αλλά κυρίως το «Galtuk», το οποίο από το 2010 παρουσιάστηκε σε τουλάχιστον 12 χώρες στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική με συνολικά περισσότερους από ενάμισι εκατομμύριο θεατές.

INFO
GALTUK
16,17 & 18 Δεκεμβρίου
Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
Απογευματινές παραστάσεις:
40€ (25€*), 30€ (20€*), 25€ (15€*), 20€ (10€*)
*Παιδικά & κάτοχοι κάρτας ανεργίας

Βραδυνές παραστάσεις:
45€ (25€*), 35€ (20€*), 30€ (15€*), 20€ (10€*)
* Παιδικά & κάτοχοι κάρτας ανεργίας

ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Παρασκευή 16/12: 21.00
Σάββατο 17/12: 18.00 – 21.00
Κυριακή 18/12: 17.00

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Ιδρυτής - Καλλιτεχνικός Διευθυντής – Σκηνοθέτης:Abel Martín
Σκηνογράφος:Marcelo Caruso
Visual Arts:Pablo Seguel
Κοστούμια: Marta Moro
Ρομποτική:Felipe Delano
Μαριονέτες:Andrea Mella
Μηχανικές Κατασκευές: Pablo Prada
Διεύθυνση Παραγωγής:Ailen Morales
Τεχνική Επίβλεψη:Yavé Medina

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ:
www.tch.gr, τηλ. 2310 895 839
Εκδοτήρια Πλατεία Αριστοτέλους
Ticketservices.gr

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 10 Νοεμβρίου 2016 23:27

Τελευταία άρθρα από τον/την

Halkidikifocus 2014-2020