xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Tον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και τον ''Φάρο του Κόσμου'' τίμησε η ΕΛ.ΑΣ στη Θεσσαλονίκη

ierwnimos elas

Παρουσιάστηκε μακέτα του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, που κατασκεύασαν τα παιδιά του "Φάρου του Κόσμου"

 

Το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, επισκέφθηκε σήμερα Παρασκευή 11 Νοεμβρίου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα.

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Αστυνομικού Μεγάρου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης Υποστράτηγος Νικόλαος Μπαντουβάκης, τίμησαν τον Μακαριώτατο κ.κ. Ιερώνυμο.
Το καλωσόρισμα απηύθυνε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο για την επίσκεψή του: «Μετά βαθύτατου σεβασμού, υποδεχόμαστε σήμερα στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο καθώς και Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, με την ομάδα των παιδιών του Φάρου του Κόσμου.
.Η παρουσία σας εδώ σήμερα αποτελεί για μας πολύτιμο ηθικό στήριγμα, μας δίνει δύναμη για να επιτύχουμε τους στόχους και το δύσκολο έργο μας
Η χαρά μας όμως σήμερα είναι διπλή, γιατί βρίσκονται μαζί μας και τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου», της Ι.Μ. Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως που διακρίθηκαν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αλλά και τα παιδιά του Φάρου, που συνεχίζουν τις σπουδές τους και εισήχθησαν σε σχολές της πόλης, χάρη σε υποτροφίες που εξασφάλισε για αυτούς η Μητρόπολή Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως. Για το λόγο αυτό θεωρώ ιδιαίτερη υποχρέωση να τιμήσουμε τα παιδιά αυτά βραβεύοντάς τα για τις επιτυχίες τους.
Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω τα παιδιά του Φάρου του Κόσμου, που κατασκεύασαν και σήμερα μας παραδίδουν τη μακέτα του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης.
Τέλος, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως η Ελληνική Αστυνομία είναι δίπλα τους, είναι κοντά τους, αρωγός και συμπαραστάτης τους, γνωρίζοντας και αναγνωρίζοντας την μεγάλη προσπάθειας που καταβάλλουν στο στίβο της καθημερινότητας»

ierwnimos elas2

Ακολούθησε χαιρετισμός του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.κ. Βαρνάβα, ο οποίος αναφέρθηκε στους πρώτους πνευματικούς καρπούς στην αγκαλιά της Εκκλησίας επισημαίνοντας τα επιτεύγματα των παιδιών του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου», ενώ υπογράμμισε την αγαστή συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές λέγοντας: «Μνημονεύω την αγαστή συνεργασία με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη και τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης Υποστράτηγο Νικόλαο Μπαντουβάκη. Ευγνωμοσύνη όμως βαθιά αισθανόμαστε και για την παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας μέσα στον ίδιο τόπο, μιας αστυνομίας που γνωρίζω πολύ ότι έχει υψηλό το αίσθημά της και επιτελεί το λειτούργημά της με αυτοθυσία και αυταπάρνηση».

Στη συνέχεια, βραβεύθηκαν παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου», της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, για τη διάκρισή τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Saint Louis, Missouri των Η.Π.Α. και την εισαγωγή τους σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της πόλης.

Ακολούθησε, παρουσίαση μακέτας του Αστυνομικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, που κατασκεύασαν τα παιδιά του Κέντρου Προστασίας Ανηλίκων «Φάρος του Κόσμου», η οποία θα κοσμεί εφεξής το χώρο της εισόδου του Αστυνομικού Μεγάρου.

ierwnimos elas3

επιστροφή στην κορυφή