Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρασοκρεατόπιτα

prasokreatopita-
Ζεστή και λαχταριστή, μόλις την ξεφούρνισα! Η πρασοκρεατόπιτα μας, μπορεί να αποτελέσει γεύμα, αφού δεν της λείπει τίποτα. Πάμε να δούμε πως θα την φτιάξουμε...


Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
5 πράσα σε ροδέλες
1 κρεμμύδι ξερό πολτοποιημένο
½ ματσάκι άνηθο
650 γρ. χοιρινό σε μικρά κυβάκια
15 μανιτάρια agaricus, κομμένα στα 4
ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
τριμ. κεφαλοτύρι ή πικάντικη γραβιέρα
2 αβγά

Εκτέλεση:
-Θερμαίνουμε το τηγάνι μας και έπειτα ρίχνουμε το χοιρινό μας. Ανακατεύουμε μ’εχρι να αρχίσει το κρέας μας να βγάζει τα υγρά του. Στραγγίζουμε από τα υγρά και προσθέτουμε ελαιόλαδο.
-Σειρά έχει το πολτοποιημένο κρεμμύδι και το πράσο. Τα προσθέτουμε και αυτά στο τηγάνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Μόλις τα πράσα αρχίσουν να χάνουν όγκο, προσθέτουμε τα μανιτάρια μας.  Αλάτι και πιπέρι, να πάει παντού και στη συνέχεια άνηθο. Προσθέτουμε και ένα ποτήρι του κρασιού, νερό και αφήνουμε να βράσει καλά η γέμιση μας.
- Όταν δούμε να έχει μείνει μόνο με το λάδι της, σημαίνει πως είναι έτοιμη. Την αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 2 ώρες.
-Λαδώνουμε τη λαμαρίνα μας και ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Στο τηγάνι με την γέμιση, προσθέτουμε τα 2 αβγά, καλά χτυπημένα και περίπου 2 χούφτες κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την γέμιση επάνω στο φύλλο σφολιάτας μας. Απλώνουμε να πάει παντού και έπειτα κλείνουμε με το άλλο φύλλο.
-Δημιουργήστε ένα στρίφωμα γύρω γύρω, με το πάνω και το κάτω φύλλο, έτσι ώστε να μην αποδράσει η γέμιση μας.
-Με ένα πινέλο, περάστε με ελαιόλαδο την επιφάνεια της πίτας μας και πασπαλίστε με σουσάμι Άριστον.
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς, σε καλά προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Βαθμός δυσκολίας:Εύκολο
Κόστος:7,70 ευρώ
Μερίδες:24 κομμάτια

Ολόφρεσκα λαχανικά, προμηθευτήκαμε από την Φρουτεμπορική Καβάλογλου.
Χοιρινό, από την κρεαταγορά Πανισκάκη.

Τελευταία άρθρα από τον/την Αγιαννίδου Αθηνά

Halkidikifocus 2014-2020